Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Proiect transfrontalier, de peste un milion de euro, derulat de Spitalul Judeţean de Urgenţă
vineri, 21 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dezvoltarea unei reţele transfrontaliere de telediagnostic şi teleconsultare în instituţiile de sănătate, este proiectul care va fi implementat de către Spitalul Municipal Vârşeţ, din Serbia, în parteneriat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi Centrul de Sănătate Zitişte, cu finanţare europeană, prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia.
Valoarea totală a proiectului este de aproape 1,15 milioane euro, urmăreşte creşterea calităţii asistenţei medicale în regiune şi îşi propune înfiinţarea unei reţele transfrontaliere de telediagnostic şi teleconsultare.
Potrivit managerului Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Dumitru Secăşan, prin proiect va fi achiziţionată aparatură de ultimă generaţie, ceea ce va determina creşterea performanţelor medicale ale spitalului, beneficiarii direcţii fiind, în fapt, pacienţii.
Prin proiect va fi achiziţionată aparatură care va permite schimbul de imagini în timp real între spitalul din Reşiţa şi cel din Vârşet, urmând ca, ulterior, o comisie să analizeze aceste imagini şi să pună un diagnostic. 'Este un consult on-line, se transmit imagini statice sau mobile. O operaţie de glaucom, de exemplu, realizată la Reşiţa, va putea fi vizualizată de medicii din Spitalul din Vârşeţ', a mai declarat Dumitru Secăşan.
Printre exemplele de echipamente cu care va fi dotat spitalul din Reşiţa, dr. Secăşan a amintit un gastroscop, histeroscop, laparoscop, un microscop pentru anatomie patologica şi un ecograf 4 D.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Echipamente medicale noi, achiziţionate printr-un proiect european, la Spitalul din Caransebeş Locuitorii municipiului Caransebeş şi din aproape 200 de localităţi din împrejurimi vor beneficia de echipamente şi servicii medicale de specialitate printr-un program cu finanţare europeană, lansat joi, intitulat 'Reabilitarea, modernizarea şi dezvoltarea activităţilor de ambulatoriu în specialitatea...
Caraş-Severin: Noi echipamente pentru spitalul din Caransebeş, cu sprijinul unui program european Contractul de finanţare pentru proiectul 'Reabilitarea, modernizarea şi dezvoltarea activităţilor de ambulatoriu în specialitatea radiologie-imagistică medicală şi TBC din Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, judeţul Caraş-Severin' a fost semnat luni, la sediul Primăriei municipiului de pe Sebeş...
Caraş-Severin: Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa a primit 14 lămpi cu ultraviolete, de ultimă generaţie Secţia de Pneumologie şi Dispensarul TBC din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa au devenit mai sigure pentru pacienţi, dar şi pentru personalul medical, odată cu instalarea a 14 lămpi cu ultraviolete de ultimă generaţie, care au rolul de a distruge bacteriile dăunătoare, scăzând astfel riscul...
Caraş-Severin: Noi dotări pentru ISU Semenic, cu finanţare europeană Autospecialele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Semenic' al judeţului Caras-Severin vor interveni mai rapid în caz de incendii, inundaţii sau accidente cu persoane încarcerate, după ce, în parcul auto al unităţii, au ajuns nouă maşini de ultimă generaţie, achiziţionate prin Programul Operaţional...
Caraş-Severin: Spitalul Judeţean din Reşiţa va fi dotat cu un computer tomograf ultramodern Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa va avea un computer tomograf de ultimă generaţie, datorită unui proiect derulat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Serbia.
Caraş-Severin: Ambulatoriul din spitale poate fi dezvoltat prin accesarea fondurilor europene Dezvoltarea ambulatoriului integrat al spitalelor, prin accesarea de fonduri europene, este apreciată în judeţul Caraş-Severin drept o soluţie pentru micşorarea presiunii pe care o suportă unităţile spitaliceşti.