Cele mai citite
 


Tinerele evită să consulte ginecologul
luni, 8 decembrie 2008   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Disfunctii sexuale - Infertilitate
 

Sursa: Agerpres

Bucureşti - Tinerele din România evită să consulte medicul ginecolog şi îşi aleg metoda contraceptivă fie apelând la sfatul unei prietene apropiate, fie informându-se direct de pe internet sau din reviste, relevă un studiu ad-hoc realizat de Sensiblu, în parteneriat cu site-ul www.coolgirl.ro.

Doar 8% dintre respondente au declarat că, înainte de alegerea metodei contraceptive, au consultat medicul de specialitate - fie medicul ginecolog, fie medicul de planificare familială -, în timp ce 55% au spus că "s-au sfătuit cu o prietenă" ori "s-au informat de la televizor/cărţi/internet" - 37%.

Luând în considerare nevoia de educaţie a tinerilor în domeniul contracepţiei, în luna octombrie, Sensiblu a derulat o campanie de informare în 12 farmacii din Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieşti, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti. Peste 700 de tineri au primit informaţii şi sfaturi pentru o viaţă sexuală sănătoasă, oferite de medici specialişti în planificare familială, prezenţi în farmacii.

"Este foarte îngrijorător faptul că, în România secolului al XXI-lea, fetele de până în 20 de ani încă declară că le este frică sau ruşine să meargă la medicul ginecolog şi preferă să se informeze despre contracepţie 'după ureche'. Credem că este foarte important ca fetele să practice un comportament responsabil, modern în viaţa de cuplu. Frica de ginecolog reprezintă în România un fenomen la fel de îngrijorător ca răspândirea bolilor cu transmitere sexuală sau numărul mare al întreruperilor de sarcină", a declarat Alice David, senior brand manager Sensiblu.

La întrebarea "Te protejezi atunci când ai relaţii sexuale?", 43% declară că se protejează doar câteodată, în timp ce 5% declară că lasă contracepţia în seama partenerului; doar jumătate dintre tinerele intervievate au susţinut că se protejează la fiecare contact sexual (52%). În plus, peste 60% din ele au declarat că şi-au început viaţa sexuală înainte de a împlini 18 ani.

Campania derulată de Sensiblu în farmacii a fost realizată cu sprijinul Societăţii de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală (SECS) şi face parte dintr-o serie de acţiuni, reunite sub îndemnul "Renaşte-te", menite să îi ajute pe pacienţi să adopte un stil de viaţă sănătos.

Studiul a fost realizat în perioada 17-30 noiembrie, pe un eşantion de 400 de femei, active sexual, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 20 de ani.

AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Societatea de educaţie contraceptivă şi sexuală Specialiştii Planifică Neprevăzutul! Au răspuns la peste 4.000 de întrebări despre sex si contraceptie
Sondaj SECS: Rata raporturilor sexuale neprotejate este în creştere printre tinerii de pe întreg globul Bucureşti, 23 sep /Agerpres/ - Conferinţa Mondială de Contracepţie din acest an care se va încheia la 26 septembrie îşi propune să promoveze în lume ca fiecare sarcină să fie o sarcină dorită, a declarat joi, în conferinţă de presă, dr. Borbala Koo, directorul executiv al Societăţii de Educaţie Contraceptivă...
Campanie pentru un stil de viaţă sănătos, lansată de Ziua Mondială de Combatere a Diabetului Cu ocazia Zilei Mondiale de Combatere a Diabetului, marcată anual la nivel global pe 14 noiembrie, Grupul Sanofi în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi Societatea Română de Nutriţie au lansat o amplă campanie...
Campanie de informare şi educare privind psoriazisul; 400.000 de români suferă de această afecţiune O nouă campanie de informare şi educare medicală a populaţiei cu privire la psoriazis a fost lansată marţi, cu prilejul Zilei Mondiale a Psoriazisului, de Societatea Română de Dermatologie (SRD) în parteneriat cu Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA).
Galeria Real si Sensiblu marcheaza “Ziua mondiala a inimii” printr-o actiune de testare gratuita a tensiunii si IMC Galeria Real si Sensiblu, in parteneriat cu Real Hypermarket, organizeaza in weekendul 1-2 octombrie o sesiune de testari gratuite de tensiune si indice de masa corporala, cu ocazia Zilei Inimii.
Campanie pentru un comportament preventiv faţă de diabet Aproximativ 1.000 de pacienţi din 15 centre de diabet din toată ţara vor fi implicaţi în campania, "Câştigă pas cu pas - Împreună ajungem mai departe", susţinută de Sanofi, prin care se pun la dispoziţie gratuit pedometre pentru contorizarea activităţilor fizice.