Cele mai citite
 


Spania: Peste 12.000 de reclamaţii pentru presupuse cazuri de malpraxis în 2010
vineri, 21 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia 'Apărătorul Pacientului' a primit în ultimul an un total de 12.162 reclamaţii sau denunţuri pentru presupusă neglijenţă sau malpraxis sanitar, dintre care 554 se refereau la cazuri de pacienţi care decedaseră, potrivit datelor incluse în raportul anual pe 2010, informează joi Europa Press.
Aceste cifre reprezintă o scădere a numărului de cazuri şi decese în raport cu anul anterior (- 675 şi, respectiv, - 32).

Principalul motiv al acestor reclamaţii, ca şi în anii anteriori, este eroarea de diagnostic mai ales în cadrul serviciilor de urgenţă, iar în alte situaţii este vorba de intervenţii prost realizate, externări precipitate, îngrijire deficitară, infecţii din spital sau întârzieri ale ambulanţelor.


În acest sens, asociaţia asigură că zeci de vieţi s-au pierdut 'din lipsă de răspuns' la serviciul telefonic 112. În anul 2010, s-au înregistrat 71 de cazuri de deces în care, după ce s-a apelat numărul 112, fie nu s-a trimis o ambulanţă la domiciliu pentru a transfera bolnavul la un spital, fie răspunsul a venit cu peste o oră întârziere.


Pe comunităţi autonome, Comunidad de Madrid înregistrează cele mai multe cazuri (3.519), Andalucia (1.824), Catalonia (1.235), Comunidad Valenciana (1.171), în timp ce serviciile mai des reclamate sunt cele de traumatologie şi ginecologie, urmate de chirurgia generală, urgenţe, ambulanţe şi oncologie.


S-au contabilizat 421 de cazuri de persoane care s-au supus unei intervenţii de chirurgie plastică, reparatorie şi estetică, 'cu rezultat nesatisfăcător', iar până la 59 de denunţuri proveneau de la persoane care apelaseră la epilarea laser.


Potrivit asociaţiei, unele saloane 'utilizează lasere care nu sunt de bună calitate, pe lângă faptul că persoanele care realizează aceste tratamente, în multe cazuri, nu sunt medici şi, prin urmare, nu sunt calificate pentru aceasta'.


Asociaţia 'Apărătorul Pacientului' mai semnalează 68 de cazuri de pacienţi care au decedat din cauza unei infecţii din spital.


S-au înregistrat, de asemenea, 101 cazuri de bebeluşi născuţi cu deficienţe din cauză că naşterea s-a produs într-un mod 'inadecvat'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Suceava: Ambulanţă de 700.000 de lei, nefolosită din lipsa medicilor de urgenţă Deficitul de medici urgentişti face ca o ambulanţă performantă, achiziţionată cu fonduri europene pentru SMURD Suceava, să fie nefolosită, a declarat presei, miercuri, şeful ISU Suceava, col. Dan Hoffman.
Intermedicas: Un pacient evacuat aerian si grefe de piele aduse in tara in aceasta seara UPDATE: Profesorul Linton David-Michael, Directorul sectiei de Terapie Intensiva din cadrul Hadassah Medical Center, alaturi de echipa Intermedicas si de reprezentanti ai Fundatiei Policlinici Sociale Regina Maria, au vizitat deja pacienti din Spitalul Clinic de Urgente Chirurgie Plastica...