Cele mai citite
 


Satu Mare: Deficienţe constatate la Spitalul Judeţean de echipa de control a MS
vineri, 21 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de control a Ministerului Sănătăţii (MS) a constatat existenţa unor deficienţe privind administrarea Spitalului Judeţean Satu Mare, începând de la lipsa de personal şi aparatură, până la grupuri sanitare defecte.
Conform raportului făcut public joi de Spitalul Judeţean Satu Mare, la secţia de Terapie Intensivă, aparatura de specialitate este insuficientă, iar suprafaţa la Unitatea de Primire Urgenţe este redusă. La secţia de chirurgie generală se propune înfiinţarea unui compartiment de neurochirurgie şi a unei săli de pansament, iar secţiile de obstetrică-ginecologie şi neonatologie ar trebui mutate la acelaşi etaj al clădirii. Probleme deosebite sunt şi la secţia gastroenterologie, unde lipseşte un ecograf, un fibrogastroendoscop şi un monitor de funcţii vitale, iar la secţia medicină internă au fost constatate deficienţe la sistemul de încălzire şi defecţiuni la robinete.

Totodată, comisia de control a MS a constatat că la secţia de chirurgie şi ortopedie infantilă toaletele şi saloanele sunt murdare, spaţiul pentru tratamente este insuficient, trebuie amenajat un loc de joacă pentru copii şi o sală de mese. Potrivit raportului, la secţia cardiologie nu există terapie intensivă coronariană, nu sunt monitoare, EKG, ecograf, defibrilator, injectomate şi se impune mutarea rapidă a secţiei din clădirea spitalului vechi în cea a spitalului nou, unde va fi amenajată noua Unitate de Primire Urgenţe.

'S-a constatat o lipsă acută de personal, medici, dar în special asistente, infirmiere şi îngrijitoare de curăţenie. S-au constat deficienţe în ce priveşte manipularea hranei necesare pacienţilor, circuitul veselei. S-a propus ca vesela în care se transportă hrana şi în care se serveşte mâncarea, să fie spălată, igienizată la bucătăria care deserveşte spitalul şi nu în bucătăriile existente pe secţii. Multe grupuri sanitare sunt defecte, apa curge la robinete şi la toalete, se face risipă', precizează raportul.

Conform purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean, Constantin Demian, toate deficienţele constatate şi recomandările făcute vor fi supuse unei analize şi, în funcţie de importanţa lor, de gradul de dificultate practică şi de costuri, vor fi transpuse etapizat în practică.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Conf. dr. Horaţiu Suciu: Este necesară o strategie naţională în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice (interviu) Şeful Clinicii Chirurgie Cardiovasculară Adulţi şi Copii Tg. Mureş, conf. dr. Horaţiu Suciu, a subliniat într-un interviu acordat AGERPRES că în România nu există cardiologie intervenţională pediatrică, deşi sunt numeroase patologii care pot fi tratate în acest mod şi care pot scuti numeroase intervenţii...
MS recomandă concedierea medicilor în cazul copilului decedat la spitalul din Slatina Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat propunerea de sesizare a Comisiei de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina cu privire la încălcarea atribuţiilor din fişa postului de către medicul ortoped de gardă şi şeful secţiei de chirurgie şi ortopedie infantilă, cu recomandarea desfacerii...
Ialomiţa: Noul spital municipal din Urziceni a fost inaugurat Spitalul municipal din Urziceni, o investiţie de peste 55 milioane lei, a fost inaugurat, vineri, în prezenţa secretarului general al Ministerului Sănătăţii, Gheorghe Sârb, dar şi a autorităţilor locale şi judeţene.
Dr. Dorel Săndesc: Spitalul Judeţean de la Timişoara, principalul furnizor de organe prelevate din ţară (interviu) Timişoara, 3 mar /Agerpres/ - Prof. univ. dr. Dorel Săndesc, şeful Clinicii de Anestezie, Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe Timişoara, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care spune că numărul record de prelevări de organe care se efectuează în acest...
Cu ocazia Zilei Internaționale a Inimii, Sanador oferă GRATUIT, timp de o lună, pachetul medical cardiologic (consult la medicul specialist, EKG de repaus și un set de analize de laborator) - Cele mai recente date arată că circa 6-7 milioane de români suferă de boli cardiovasculare - 60% dintre decesele din România dintr-un an sunt cauzate de afecțiuni ale inimii (conform ARPIM) - Numărul de angioplastii cu stenturi efectuate bolnavilor cardiaci la Sanador s-a dublat în prima...
Satu Mare: Aparatură modernă pentru secţia de terapie intensivă a spitalului judeţean Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a fost dotată cu aparatură modernă în valoare de 1,3 milioane lei, bani asiguraţi de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean (CJ).