Cele mai citite
 


Constanţa: Circa 2.500 de bolnavi cu viroze, cu 27% mai mulţi într-o săptămână
vineri, 21 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 2.500 de cazuri de viroze respiratorii sunt înregistrate în judeţul Constanţa, număr care a crescut cu peste 27% pe parcursul unei săptămâni.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa au informat joi, printr-un comunicat remis presei, că în perioada 10-16 ianuarie s-au înregistrat 2.443 de bolnavi care suferă de infecţii respiratorii acute, 32 dintre aceştia fiind spitalizaţi, cu 27,03% mai mulţi faţă de săptămâna anterioară.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul cazurilor de viroze respiratorii este mai mare cu 26,07%.

Totodată, sunt înregistraţi 887 de bolnavi de pneumonie, dintre care 77 primesc îngrijiri medicale într-o unitate spitalicească.

Sunt şi trei suspiciuni clinice de gripă iar probele recoltate de la aceste persoane au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti şi sunt în lucru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână Un număr de 2.732 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, în ultima săptămână de raportare, faţă de 1.867 înregistrate în săptămâna precedentă, a declarat miercuri presei purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Dolj: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut cu 58% în ultima săptămână Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână în judeţul Dolj cu 58%, de la 1.427 de cazuri înregistrate săptămâna anterioară, la 2.255 de cazuri.
Sibiu: Creşte în continuare numărul de viroze respiratorii şi pneumonii Numărul de infecţii respiratorii a crescut semnificativ în ultima săptămână, cu 36,56% faţă de numărul cazurilor înregistrate în săptămâna precedentă, în prezent înregistrându-se 3.657 pacienţi, cu 88,21% mai mult faţă de numărul consemnat de medici anul trecut, în aceeaşi perioadă, se arată într-un...
Hunedoara: Numărul bolnavilor cu viroze respiratorii a început să scadă Peste 1.100 de persoane au fost diagnosticate, în ultima săptămână, cu infecţii respiratorii acute, în judeţul Hunedoara, numărul cazurilor înregistrând o scădere faţă de perioada 18-24 martie 2012, a informat marţi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
Bistriţa-Năsăud: Aproape 2.500 de bistriţeni cu viroze respiratorii, într-o săptămână; un pacient diagnosticat cu gripă sezonieră Aproximativ 2.500 de bistriţeni au ajuns săptămâna trecută la medic cu diverse forme de viroze respiratorii, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, unul dintre aceştia fiind spitalizat cu gripă sezonieră. Numărul pacienţilor a crescut, faţă...
Constanţa: Numărul bolnavilor cu viroze şi pneumonie a crescut la 3.000 Peste 2.300 de persoane din judeţul Constanţa suferă de viroze respiratorii, 690 de pneumonie, iar un bolnav este suspectat de gripă, cazuri al căror număr a crescut cu peste 41% comparativ cu media ultimelor trei săptămâni.