Cele mai citite
 


Un spaniol suspect de gripă nouă
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Bistriţa, 17 iunie /Agerpres/ - Un tânăr de 24 de ani din Spania, sosit în urmă cu câteva zile într-o vizită în judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost internat de urgenţă miercuri seara, prezentând simptomele unei stări febrile.

Având în vedere ameninţarea virusului A/H1N1, tânărul spaniol a fost internat de urgenţă la secţia de boli infecţioase a spitalului judeţean, medicii luând măsuri ca pentru un caz suspect de gripă nouă.

Tânărul a fost supus unor analize, care vor fi trimise la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti, pentru confirmarea sau infirmarea suspiciunii de gripă nouă.

„Noi am trimis datele la Bucureşti, dar doar Ministerul Sănătăţii poate da relaţii în acest caz. Din punctul nostru de vedere, nu se confirmă suspiciunea”, a declarat directorul adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Doina Petri.

Spaniolul a sosit în urmă cu câteva zile în comuna Bistriţa-Bârgăului, într-o vizită, şi încă de atunci se simţea rău. Cu toate acestea, abia miercuri seara a fost dus la spital, având în vedere că starea sa era tot mai rea. AGERPRES/(Tina Ţucui)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Un nou caz de gripă cu virusul A/ H1N1 Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Încă un caz de gripă A/ H1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează vineri un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Copil de nouă ani, infectat cu virusul AH1N1 Ploieşti, 30 iunie /Agerpres/ - Un copil de nouă ani, din Ploieşti, venit la sfârşitul săptămânii trecute din Canada, a fost diagnosticat, miercuri, cu virusul AH1N1, acesta fiind primul caz din Prahova.
Apel la acţiune comună împotriva pandemiei de gripă Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ – Compania Sanofi Aventis a donat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) 100 de milioane de doze de vaccin antigripal, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să poată face faţă pandemiei de gripă, a declarat Christopher A. Viehbacher, director executiv al Sanofi Aventis...
Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis, joi, AGERPRES.