Cele mai citite
 


Flavonoizii din ceai scad riscul apariţiei bolilor cardiovasculare, spune prof.univ.dr. Gheorghe Mencinicopschi
duminică, 23 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ceaiul este a doua cea mai consumată băutură din lume după apă, a declarat, joi seara, în cadrul unei conferinţe de presă prof.univ. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
'Flavonoizii reprezintă o categorie importantă de fitonutrienţi (substanţe active din plante), care au efecte benefice pentru organism şi care este bine să facă parte din dieta zilnică. Flavonoizii se găsesc în mod natural în afine, ceapa roşie, mere, diferitele tipuri de ceai la care se adaugă ciocolata neagră, însă cantitatea cea mai mare de flavonoide se găseşte în ceaiul verde şi ceaiul alb. Consumul de flavonoizi este în mod clar asociat cu scăderea riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare, aceste substanţe protejând inima şi vasele de sânge. În plus, se pare că flavonoizii sunt implicaţi în prevenirea diferitelor afecţiuni cronice, cum ar fi obezitatea, diabetul şi declinul funcţiei cognitive'', a arătat prof.univ.dr. Mencinicopschi.
El a spus că flavonoizii sunt în continuare studiaţi şi cu siguranţă multe dintre beneficiile pe care nu le cunoaştem încă vor fi descoperite în ultimii ani, adăugând că ceaiul este cea mai importantă sursă de antioxidanţi.
Ceaiul verde şi ceaiul alb prezentate sub formă de piramidă păstrează propietăţile plantelor, a subliniat prof. univ. dr. Mencinicopschi.
În România, consumul de ceai este de 3-4 litri pe cap de locuitor, în timp ce în Polonia este de 10 ori mai mare iar în Rusia este de 50 de litri.
Diferenţa dintre ceaiul verde şi ceaiul alb este dată de procesul de preparare. Astfel, ceaiul verde se obţine din cele mai tinere frunze ale plantei Camelia Sinensis, iar ceaiul alb este obţinut din mugurii şi vlăstarii acestui arbust de ceai.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Românii beau mai multă cafea decât ceai (studiu) Un studiu recent privind consumul de ceai verde în România coordonat de prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi arată că majoritatea românilor nu cunosc beneficiile ceaiului verde şi nici compoziţia acestuia.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Ciocolata neagră - beneficiu sau scuză? În ciocolată există o cantitate mare de cacao şi aceasta este bogată într-o serie de substanţe numite flavonoizi, compuşi care se sintetizează natural în anumite plante, recunoscute a avea proprietăţi miraculoase asupra sănătăţii, afirmă nutriţionistul Lygia Alexandrescu.
Dieta sănătoasă poate preveni îmbolnăvirile, susţin specialiştii Bolile cardiovasculare reprezintă cea mai frecventă cauză o morbidităţii şi mortalităţii în lume, fiind în strânsă legătură cu nivelul colesterolului seric, iar România ocupă unul dintre primele locuri în ceea ce priveşte mortalitatea şi morbiditatea prin aceste boli, a subliniat prof.dr. Eduard Apetrei...
Prof. Mencinicopschi atrage atenţia asupra dietelor pentru slăbit Prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti, a subliniat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că dietele pentru slăbit trebuie urmate cu mare atenţie.
Sa ne detoxifiem organismul dupa sarbatori sau oricand simtim nevoia Ce este detoxifierea? Specialistii in diete de detoxifiere spun ca organismul nostru este in permanenta supraincarcat cu toxine datorate poluarii, fumatului, pesticidelor, aditivilor alimentari, alcoolului sau cafeinei.
Puţină ciocolată neagră poate fi benefică pentru sănătate, dar nu şi pentru siluetă, susţin nutrioniştii Consumul unui baton mic de ciocolată neagră este benefic pentru vasele de sânge şi reduce riscul bolilor cardiovasculare şi al accidentului vascular cerebral, după cum reiese dintr-un studiu realizat de Institutul German de Nutriţie Umană (DIFE). Însă persoanele care sunt preocupate de siluetă trebuie...