Cele mai citite
 


China nu practică avorturi forţate, dă asigurări Hu Jintao
duminică, 23 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele chinez a negat joi că autorităţile chineze forţează femei să avorteze, în cadrul politicii unui singur copil, a explicat o parlamentară americană după ce s-a întâlnit cu Hu Jintao, în prezent în vizită de stat în Statele Unite, transmite AFP.
Reprezentanta republicană Ileana Ros-Lehtinen, nou preşedinte al Comisiei pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanţilor, a dat asigurări că i-a transmis şefului statului chinez o listă detaliată de subiecte de preocupare referitoare la drepturile omului.

'Dintre toate problemele pe care le-am abordat, singura la care domnul Hu a răspuns este cea privind practica chineză de avorturi forţate', a indicat reprezentanta Floridei /sud-estul Statelor Unite/ după întâlnirea sa cu preşedintele chinez.

'Am fost surprinsă că el afirmă că o asemenea practică nu există', a adăugat ea.

Începând din 1980, autorităţile chineze permit majorităţii cuplurilor să nu aibă decât un singur copil.

Dna Ros-Lehtinen a declarat de asemenea ca ea a cerut insistent Chinei să-i elibereze pe disidenţi, dintre care laureatul Premiului Nobel pentru Pace Liu Xiaobo.

Hu Jintao este în vizită de stat în Statele Unite până vineri.

După ce a fost primit de preşedintele Barack Obama miercuri, el s-a îmbarcat pentru Chicago joi seară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Întors din vacanţă, Obama are o agendă încărcată pentru ultimele luni ale preşedinţiei sale Preşedintele american Barack Obama s-a întors duminică seara la Washington din ultima sa vacanţă în calitate de preşedinte al SUA, pentru o agendă care va presupune viitoare bătălii cu un Congres aflat sub controlul republicanilor şi obişnuita campanie în susţinerea democratei Hillary Clinton, informează...
Preşedinte CJAS Buzău: Fondul naţional de asigurări de sănătate şi-a pierdut identitatea încă din 2002 Preşedintele - director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Buzău, Corneliu Vasilescu, a declarat, marţi, pentru AGERPRES. că, 'practic, Fondul naţional de asigurări de sănătate şi-a pierdut identitatea încă din 2002, când o serie de atribuţii au trecut la alte instituţii de stat şi niciun...
Obama îi avertizează pe republicani asupra confruntărilor legate de sănătate Preşedintele Statelor Unite Barack Obama i-a avertizat vineri pe adversarii săi republicani asupra tentativelor de a încearca să meargă până la criza bugetară pentru a-i contracara aplicarea reformei legate de asistenţa medicală.
China va trimite în Liberia o unitate medicală militară de elită pentru a contribui la combaterea Ebola China va trimite în Liberia o unitate medicală de elită din cadrul Armatei populare de eliberare (APE) pentru a contribui la eforturile de combatere a epidemiei de Ebola din Liberia, a anunţat vineri Ministerul chinez de Externe, transmit Xinhua şi Reuters.
Vosganian: Industria şi exportul, cele două sectoare economice care merg ceva mai bine (interviu) Preşedintele Comisiei economice, industrii şi servicii a Senatului, Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei şi Finanţelor, a acordat, la sfârşitul săptămânii, un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care a apreciat că informatizarea sistemului fiscal ar fi "lovitura mortală" dată fenomenului...