Cele mai citite
 


George Clooney a făcut malarie după ultima vizită în Sudan
duminică, 23 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
George Clooney a declarat că s-a îmbolnăvit de malarie după ultima sa vizită în Sudan, vizită menită să susţină referendumul de separare a sudului creştin de nordul musulman al celei mai mari ţări din Africa, informează AFP.
Cu ocazia unui interviu acordat pentru CNN, George Clooney a explicat, amuzat, că preşedintele sudanez Omar al-Bashir s-a aflat probabil la originea muşcăturii de ţânţar care i-a transmis boala.

Omar al-Bashir este acuzat de Curtea Penală Internaţională de crime de război, crime împotriva umanităţii şi genocid în regiunea Darfour, din estul Sudanului.

'Cred că un ţânţar din Juba (capitala regiunii de sud a Sudanului) m-a folosit pe post de bar', a mai adăugat el.

Paludismul sau malaria, o maladie endemică în numeroase ţări ale Africii, se manifestă prin pusee de febră, dureri musculare şi spasme. Actorul a precizat că a mai suferit din cauza malariei, în trecut, de două ori.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un ţânţar vaccinează împotriva malariei Oameni de ştiinţă au reuşit să transforme, prin manipulare genetică, un ţânţar într-un adevărat vaccin zburător. El ar putea contribui radical la lupta împotriva malariei, scrie site-ul maxisciences.com.
Malaria rezistentă la tratamente s-ar putea răspândi în Africa (studiu) Formele de paludism (malarie) rezistente la tratamentele standard, deja în plină expansiune în Asia de sud-est, s-ar putea extinde şi pe continentul african şi ar putea pune în pericol şansele de eradicare a bolii, potrivit unui studiu publicat marţi în revista 'Nature Communications', citat de AFP.
Şase ţări africane pot eradica malaria până în 2020 (OMS) Şase tări africane, cele mai afectate de malarie, ar putea eradica boala până în anul 2020, potrivit unui raport publicat luni de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) cu ocazia Zilei mondială de luptă împotriva malariei, informează agenţia France Presse.
Numărul cazurilor de malarie ar fi crescut în ţările afectate de Ebola (OMS) Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) apreciază că numărul cazurilor de malarie din cele trei ţări cele mai afectate de Ebola din Africa Occidentală (Guineea Ecuatorială, Liberia şi Sierra Leona) ar fi putut creşte anul acesta din cauza izbucnirii acestui nou focar, motiv pentru care implementează programe...
Malaria: mortalitatea a scăzut cu 60% în 15 ani (OMS) Rata de noi cazuri de malarie a scăzut cu 37% începând cu anul 2000, iar mortalitatea s-a redus cu 60% în ultimii 15 ani, 6,2 milioane de vieţi fiind salvate, a declarat joi un raport comun al UNICEF şi OMS, citat de AFP.
Malaria rezistentă la medicamente ameninţă să devină următoarea urgenţă globală de sănătate Malaria, boală parazitară infecţioasă transmisă de ţânţari, extrem de răspândită în Myanmar şi alte ţări din bazinul Mekong, cel mai lung fluviu din Asia de Sud-Est, ameninţă să devină următoarea urgenţă globală de sănătate, având în vedere rezistenţa pe care a dezvoltat-o la medicamente, scrie Reuters...