Cele mai citite
 


70% dintre spanioli se declară 'obosiţi'
duminică, 23 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Potrivit unui studiu realizat de Pfizer-Spania, circa 70 la sută dintre spanioli spun că 'se simt obosiţi sau lipsiţi de energie' şi că ar avea nevoie de o oră în plus pe zi, mai ales pentru practicarea de exerciţii fizice. Majoritatea recunosc că nu au suficientă energie şi că şi-ar dori mai mult timp pentru ei, notează vineri ziarul ABC.
Este principala concluzie care se desprinde din acest studiu, realizat pe un eşantion de bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 25 şi 65 de ani, din care reiese că principal 'responsabil' al acestei stări de oboseală este stresul de la locul de muncă pentru 59 la sută dintre bărbaţi şi 65 la sută pentru femei.

Aceste cifre, plus responsabilităţile casnice, sunt factorii 'cheie' care - potrivit sondajului - fac ca oboseala să reducă timpul ce ar trebui să fie dedicat îngrijirii sănătăţii. Prin urmare, 74 la sută dintre femei se simt 'foarte obosite' faţă de, în mod frecvent, 55 la sută dintre bărbaţi. Totuşi sunt ele (52 la sută) cele care dau dovadă de mai multă energie pentru a îmbina viaţa personală cu serviciul.

La rândul lor, 80 la sută dintre cei chestionaţi mărturisesc că le-ar plăcea să poată găsi un echilibru între muncă, odihnă şi practicarea unui sport. În acest sens prima activitate pentru spanioli, ca să nu se mai simtă obosiţi, ar fi exerciţiile fizice (39 la sută), urmat de timpul dedicat familiei şi prietenilor (17 la sută) şi odihnei (16 la sută).

Pe de altă parte, atât femeile cât şi bărbaţii recunosc că ar avea nevoie de timp în plus pentru a sta alături de familie şi prieteni (50 la sută) şi a dormi peste (33 la sută), activităţi care duc la îmbunătăţirea echilibrului emoţional şi a sănătăţii lor.

'Stilul de viaţă actual, stresul şi lipsa de timp, este asociat obiceiurilor alimentare nesănătoase care duc la lipsa de vitamine şi minerale. Un regim alimentar complet şi echilibrat, care să asigure un consum suficient de proteine şi vitamine, este o condiţie obligatorie pentru o viaţă sănătoasă plină de energie şi de menţinerea bunăstării generale', recomandă preşedintele Societăţii Spaniole de Dietetică şi Ştiinţe Alimentare (SEDCA), Jesus Roman.

Potrivit opiniilor exprimate de cei chestionaţi, Spania (80 la sută), este una din ţările europene unde este cel mai greu de îmbinat serviciul cu viaţa personală, urmată de Portugalia (84 la sută), Grecia (70 la sută) şi Irlanda (39 la sută). În timp ce ţara unde există cel mai mare echilibru între cele două este Austria (20 la sută).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii recomandă consumul echilibrat de alimente care să conţină o diversitate de nutrienţi esenţiali Medicul nutriţionist Luiza Pîrvu recomandă să se consume echilibrat alimente care să conţină o diversitate de nutrienţi esenţiali, pentru un stil de viaţă sănătos, iar, în opinia sa, alegerea unui regim alimentar drastic riscă să reducă în mod considerabil caloriile şi cantitatea de nutrienţi, încât...
Stresul si Alimentatia Societatea moderna ne ofera foarte multe avantaje, lucruri de care nu ne putem lipsi, insa tot ea ne ofera foarte multe surse de stres, care mai devreme sau mai tarziu isi vor arata efectele negative, transformandu-ne in "persoane stresate".
Alimente care te umplu de energie Oboseala si stresul sunt declarate ca fiind bolile secolului. Multi oameni se plang de lipsa de energie si cred ca remediul pentru oboseala este somnul sau odihna. Cheia insa se afla intr -o alimentatie corespunzatoare.
Poziţia şezând nu este nocivă pentru sănătate, ci lipsa activităţilor fizice (studiu) A sta aşezat mult timp nu afectează sănătatea cu condiţia de a face şi suficiente exerciţii fizice, susţine un studiu britanic publicat luni în revista 'International Journal of Epidemiology', informează agenţia France Presse.
Invinge astenia si redobandeste-ti vitalitatea! Afla cum! Stare de oboseala accentuata? Lipsa de energie sau ameteli? Dureri de cap si capacitate de concentrare scazuta? Cati dintre noi nu resimtim toate aceste simptome la fiecare schimbare de sezon? Aceste stari de disconfort fizic si emotional constituie primul semnal de alarma in instalarea asteniei...
O lume cu un regim alimentar vegetarian ar fi o lume mai sănătoasă şi mai bogată (studiu) Printr-un consum mai mic de carne şi mai mare de fructe şi legume, lumea ar putea evita câteva milioane de decese până în 2050, ar putea reduce substanţial emisiile de gaze cu efect de seră şi ar economisi câteva miliarde de dolari din sumele destinate asistenţei medicale şi daunelor climatice, se arată...