Cele mai citite
 


Hunedoara: Spitalele mici din Valea Jiului ar putea avea probleme la contractarea serviciilor
duminică, 23 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele mici din Valea Jiului ar putea avea probleme la încheierea contractelor cu Casa de Asigurări de Sănătate, în condiţiile în care acestea nu pot oferi un pachet complex de servicii şi dotări cu aparate medicale performate, aşa cum s-ar întâmpla dacă s-ar comasa într-o singură instituţie sanitară, cu secţii exterioare, a declarat, vineri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Dumitra Ştefan.
Ea a explicat că a propus primarilor din oraşele Văii Jiului ca spitalele mici să se unească cu Spitalul de Urgenţă din Petroşani, dar consilierii locali din Vulcan şi Lupeni au refuzat acest lucru, în timp ce autorităţile din Petrila nu au dat încă un răspuns.
'Am propus celor patru spitale din Petroşani, Vulcan, Petrila şi Lupeni comasarea în unul singur, cu secţii exterioare, în fiecare oraş. Nu am avut un foarte mare succes şi îmi pare rău. Când se vor face contractele de servicii, va fi infinit mai greu pentru aceste spitale, decât dacă s-ar fi comasat', a afirmat directorul DSP Hunedoara.
Potrivit acesteia, pacienţii nu pierd nimic prin unificarea spitalelor mici, singurele probleme care ar putea să apară fiind cele legate de preluarea, în totalitate, a personalului administrativ.
Mai mult, integrarea spitalelor sub tutela Spitalului de Urgenţă din Petroşani ar putea asigura, din banii primiţi pe serviciile medicale, şi funcţionarea ambulatoriilor de specialitate în toate cele patru oraşe, altfel sumele primite individual sunt prea mici faţă de valoarea costurilor.
Directorul DSP Hunedoara a mai arătat că între spitalele din oraşele mici ale Văii Jiului distanţele sunt mai mici de 10 kilometri şi că nu toate dispun de întreaga gamă de specialităţi medicale.
În judeţul Hunedoara există 13 spitale, dintre care patru sunt în oraşe din Valea Jiului.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva şi sanatoriile de pneumoftiziologie Brad şi Geoagiu se află în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara, iar Spitalul de psihiatrie din Zam este subordonat Ministerului Sănătăţii. Celelalte spitale au fost trecute în subordinea autorităţilor publice locale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza unor nereguli Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în urma unor nereguli constatate în unitatea medicală, a declarat, joi, directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.
MS: Decontarea tratamentelor pentru cele 38 de victime din Colectiv - deblocată Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti a finalizat, cu sprijinul CNAS şi al Ministerului Sănătăţii, verificările în cazul celor 38 de victime ale incendiului de anul trecut din clubul Colectiv, ale căror tratamente fuseseră invalidate la decontarea către spitale.
CASMB: Serviciile acordate răniţilor de la Colectiv pentru perioada de urgenţă, decontate; ulterior, fiecare caz va fi analizat Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) precizează că toate serviciile acordate celor 30 de răniţi în incendiul de la clubul Colectiv, pentru perioada de urgenţă, au fost decontate.
Hunedoara: Spitalele pierd 225 de paturi Cele 13 spitale din judeţul Hunedoara vor pierde 225 de paturi în urma procesului de restructurare, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) menţionând însă că reducerile sunt cele mai mici din ţară.
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Hunedoara: Autorităţile solicită decontarea tuturor serviciilor din spitale Deva, 29 iun /Agerpres/ - Primarii din mai multe oraşe hunedorene au solicitat Casei de Asigurări de Sănătate să deconteze toate serviciile care se efectuează în spitale, în contextul preluării acestor unităţi sanitare în subordinea autorităţilor locale, de la 1 iulie.