Cele mai citite
 


Vaslui: În 2010 un bătrân a sunat de peste 17.000 de ori la 112
duminică, 23 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a avut anul trecut pierderi de peste 400.000 de lei din cauza celor aproximativ 1.000 de apeluri false pentru care au fost trimise echipaje în teren.
Unitatea vasluiană se confruntă cu o medie zilnică de trei apeluri false.
'Costurile pentru un kilometru sunt de 1,8 lei iar pentru un echipaj cu medic trimis la o urgenţă Casa de Asigurări de Sănătate decontează ceva mai mult de 400 de lei. Dacă am face o medie, costurile pe un apel fals ar fi de aproximativ 500 de lei', a declarat vineri, pentru AGERPRES, Aurora Popa, managerul SAJ Vaslui.
Ea a spus că instituţia pe care o coordonează a făcut sesizări la poliţie pentru toate solicitările care s-au dovedit a fi false.
'Am făcut informări către poliţie, pentru ca autorii farselor să fie traşi la răspundere. Din cauza lor blocăm maşini care ar fi putut interveni la cazurile reale. Şi aşa avem un parc auto precar, astfel că nu ne permitem luxul de a bloca maşinile la sesizări care nu se dovedesc a fi reale', a mai spus managerul SAJ Vaslui.
Anul trecut, ambulanţierii vasluieni s-au confruntat şi cu un caz atipic, un bărbat în vârstă de 69 de ani, din municipiul Huşi, apelând numărul de urgenţă 112 de peste 17.000 de ori.
Mai exact, acesta a sunat la salvare de 17.185 de ori, având o medie a apelurilor de 47 de ori pe zi, cerându-le ambulanţierilor tot felul de lucruri trăsnite, cum ar fi cumpărarea de roşii sau spirt medicinal.
'Nu mai putem tolera un asemenea caz. Ne blochează activitatea. Vine de multe ori şi la noi în staţie. Nici nu ştim ce să mai facem', a declarat directorul medical al SAJ Vaslui, Maria Ungureanu.
SAJ Vaslui a solicitat sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, pentru a se lua măsurile legale.
'Am primit sesizarea Serviciului de Ambulanţă iar colegii noştri de la Huşi au făcut cercetări, bărbatul fiind sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.000 de lei', a spus Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
Amenzile în cazul apelurilor false la serviciul unic 112 sunt cuprinse între 500 şi 1.000 de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Asistenta de la Ambulanţă care a sustras bani de la un pacient, mutată disciplinar la Huşi Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secţii ale Spitalului Judeţean, a fost mutată disciplinar la substaţia Huşi.
Vaslui: Ambulanţa a ajuns la o solicitare cu întârziere de peste o oră din cauza drumului O salvare de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a reuşit să ajungă tractată de un tractor la solicitarea primită, miercuri la amiază, din localitatea Zgura, acolo unde o femeie în vârstă de 77 de ani a decedat iar ginerele acesteia era în stare gravă în urma unei presupuse intoxicaţii cu...
Vaslui: Un echipaj de la Ambulanţă a fost bătut de rudele unui pacient Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui a deschis joi o anchetă în cazul unor angajaţi de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) care au fost agresaţi de rudele unui bărbat din localitatea vasluiană Docăneasa care trebuia transportat la spital.
Vaslui: Bărbat mort după ce ambulanţa nu a putut ajunge la el din cauza drumului blocat Un bărbat în vârstă de 61 de ani din comuna vasluiană Albeşti a murit, miercuri, în aşteptarea ambulanţei care nu a putut interveni din cauza drumului blocat de zăpadă.
Vaslui: Ambulanţa cere intervenţia armatei pentru transportul unui copil bolnav Serviciul de Ambulanţă Judeţean de Ambulanţă Valsui a cerut vineri intervenţia armatei după ce o salvare nu a putut să ajungă, din cauza drumurilor blocate de viscol, la un copil de 9 luni cu boală diareică acută.
Levente Szekely: Serviciul de Ambulanţă Vaslui va avea o nouă conducere Vaslui, 8 feb /Agerpres/ - Prefectul judeţului Vaslui, Levente Szekely, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) va avea o nouă conducere, după ce în activitatea instituţiei au fost descoperite o serie de disfuncţionalităţi.