Cele mai citite
 


Operaţii făcute la temperaturi de 40 de grade Celsius
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Botoşani, 17 iunie /Agerpres/ - Medicii chirurgi de la Spitalul Judeţean "Mavromati" din Botoşani sunt nevoiţi să efectueze zilnic operaţii la temperaturi de peste 40 de grade Celsius. Sălile de operaţie, aflate la ultimul etaj al spitalului, nu beneficiază de un sistem de aer condiţionat, iar temperaturile ridicate de pe perioada verii fac dificile intervenţiile chirurgicale ale personalului medical.

"Când ieşim din operaţii, curge apa de pe noi. Poţi să storci halatul. Nu-i interesează absolut nimic. Dacă afară sunt 30 de grade, în blocul operator sunt 40 de grade. Trebuie să ne schimbăm în permanenţă hainele", a declarat şeful Secţiei de ortopedie şi traumatologie, medicul chirurg Radu Malancea, care susţine că spitalul a achiziţionat, în 2007, un aparat de răcire care a costat circa 200.000 de lei şi care a funcţionat doar o lună.

Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean ameninţă că, în cazul în care blocul operator nu va fi dotat cu echipamente de răcire a aerului, vor refuza să mai intre în operaţii.

Directorul administrativ al unităţii medicale Ioan Lozneanu, susţine că a făcut apel la firma din Bucureşti, care a vândut aparatul de aer condiţionat care s-a defectat, să intervină pentru reparaţia acestuia, astfel încât condiţiile de muncă din sălile de operaţii să se îmbunătăţească. AGERPRES/(Cristian Lupaşcu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Operaţiile la Spitalul Judeţean de Urgenţă, sistate din cauza temperaturilor ridicate din sala de operaţie Medicii chirurgi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani au sistat, marţi, intervenţiile chirurgicale, ca urmare a defectării instalaţiei de aer condiţionat. Medicul şef al Secţiei de ortopedie, chirurgul Radu Malancea, susţine că suspendarea temporară a oricărui tip de operaţie are...
Botoşani: Anchetă la Spitalul Judeţean după o presupusă agresiune asupra unei paciente Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani a dispus, luni, declanşarea unei anchete administrative, după ce rudele unei paciente au reclamat o agresiune.
Botoşani: Un spital de boli cronice, care va fi construit în municipiu, ar putea purta numele academicianului Leon Dănăilă Botoşani, 15 feb /Agerpres/- Noul spital de boli cronice şi îngrijiri paleative din municipiul Botoşani, care urmează să fie construit de Compania Naţională de Investiţii, ar putea purta numele academicianului Leon Dănăilă, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, primarul Ovidiu Portariuc.
Botoşani: Un spital de boli cronice, primul construit după 40 de ani în municipiu Botoşani, 2 feb/ Agerpres/- Compania Naţională de Investiţii (CNI) va finanţa construirea, în municipiul Botoşani, a unui spital de boli cronice şi îngrijiri paleative.
Botoşani: Anchetă la Spitalul Judeţean după ce o sală de operaţii a fost inundată în timpul unei intervenţii chirurgicale Botoşani, 11 nov/ Agerpres/- Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani a declanşat, miercuri, o anchetă administrativă după ce o sală de operaţii a fost inundată în momentul în care un medic efectua o intervenţie chirugicală, a anunţat, într-o conferinţă de presă, purtătorul de...
Botoşani: Un tânăr care a ajuns în sevraj la spital a cerut droguri medicilor Un adolescent de 16 ani, care a ajuns în sevraj la spital, le-a cerut medicilor care îl îngrijeau droguri.