Cele mai citite
 


Alba: Aproape o mie de pensionari vor să dea statul în judecată
duminică, 23 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape o mie de pensionari din Alba, care au fost încadraţi în grupele speciale de muncă şi care intenţionează să dea în judecată statul, au participat vineri la Alba Iulia la o întâlnire organizată de Partidul Naţional Liberal, care a anunţat că le va oferi consultanţă juridică gratuită.
Numărul foarte mare de pensionari care au venit la sediul PNL pentru a primi asistenţă juridică i-a luat prin surprindere şi pe organizatori. Astfel, dacă până joi se înscriseseră telefonic pe listă peste o sută de pensionari, vineri au fost prezenţi peste 800 de oameni, astfel încât întâlnirea a avut loc în final la Casa de Cultură a Studenţilor, situată în apropierea sediului PNL Alba.
Vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman, a declarat că acţiunea de înscriere va continua şi în zilele imediat următoare, cei în cauză trebuind doar să prezinte câte o copie după cartea de muncă, buletin sau carte de identitate şi cuponul de pensie. Cel puţin cinci avocaţi îi vor consilia gratuit pe pensionarii care doresc să-şi recupereze astfel sumele reţinute de către stat.
Florin Roman a adăugat că o acţiune asemănătoare se va derula de săptămâna viitoare şi pentru pensionarii ale căror venituri au fost reduse cu 5,5 % de la 1 ianuarie prin aplicarea obligativităţii contribuţiei la sistemul de sănătate în cazul pensiilor în cuantum de peste 740 de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Conducerea SJU Alba Iulia ia în calcul acţionarea în judecată a Hexi Pharma dacă firma va fi găsită vinovată Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă, a susţinut, marţi, într-o conferinţă de presă, că va acţiona în judecată compania Hexi Pharma dacă aceasta va fi găsită vinovată în scandalul dezinfectanţilor şi că îi va consilia şi pe pacienţi să facă acelaşi lucru.
DNA: Fost director la CJAS Alba Iulia, trimis în judecată după ce şi-a recunoscut vinovăţia Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Gheorghe Muntean, fost director relaţii contractuale la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Alba Iulia, acesta recunoscându-şi vinovăţia şi acceptând să fie condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, în...
Director al SC Mondo Distribution SRL Deva, trimis în judecată pentru un prejudiciu de 4,4 milioane lei Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a lui Sabin Alexandru Fica, director general în cadrul SC Mondo Distribution SRL Deva, pentru două infracţiuni de evaziune fiscală în formă continuată, prejudiciind bugetul de stat...
Alba: Casnice coasigurate, pensionari şi copii, informaţi că trebuie să achite contribuţia de asigurări de sănătate Mii de copii, inclusiv de doi-trei ani, casnice şi pensionari cu venituri mai mici de 700 de lei, precum şi persoane care au câştigat sume de doar doi-trei lei pe acţiunile deţinute la Societăţile de Investiţii Financiare (SIF)-uri au primit în Alba din partea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală...
SJU Alba Iulia, parte civilă în dosarul Hexi Pharma. 300.000 de lei, cuantumul sumei solicitate Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia s-a constituit parte civilă în dosarul Hexi Pharma, solicitând contravaloarea livrărilor din ultimii cinci ani, în cuantum de 300.000 de lei, conducerea unităţii renunţând să mai acţioneze individual în judecată compania, a anunţat, marţi, managerul Nicoleta...
DNA: Două inculpate au fost trimise în judecată într-un dosar privind zeci de pensionări medicale frauduloase Daniela Victoriţa Pavel şi Vasila Laţiu au fost trimise în judecată de procurorii Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA, în stare de arest la domiciliu, într-un dosar privind fraude cu dosare de pensionare pe motive medicale.