Cele mai citite
 


Rugby: Afacerea sângelui fals - Fostul kinetoterapeut al echipei Harlequin a câştigat în apel
duminică, 23 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul kinetoterapeut al clubului englez de rugby Harlequins, căruia i s-a interzis să-şi mai exercite profesia din cauza implicării într-o afacere de accidentare simulată cu ajutorul unui sânge fals în 2008, a câştigat vineri în apel în faţa Înaltei Curţi din Londra.
Avocatul lui Steph Brennan a pledat cu succes ''şocanta severitate'' a deciziei luate în septembrie de către Consiliul britanic al profesiunilor din sănătate, care trebuia să-şi reconsidere poziţia.
În aprilie 2009, la finalul sfertului de finală al Cupei Europei împotriva echipei Leinster, kinetoterapeutul i-a dat o capsulă cu sânge fals jucătorului lui Harlequins, Tom Williams, pentru a permite intrarea unui jucător care executa lovituri libere. Irlandezii chiar au câştigat acel meci cu 6-5.
Afacerea ''bloodgate'' a antrenat o serie de sancţiuni împotriva echipei Harlequins: 300.000 euro amendă, trei ani de interzicere pentru directorul tehnic Dean Richards şi patru luni de suspendare pentru Williams.
Brennan, la rândul său, a fost exclus din rugby pe o perioadă de doi ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Inspectorii ANSVSA au dat 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 26.400 de lei Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au efectuat, în perioada 16 - 30 iulie 2010, 4.368 de controale, în urma cărora s-au aplicat 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 26.400 de lei şi 33 de avertismente, se arată într-un comunicat al ANSVSA.
Sancţiuni la SJU Constanţa, ca urmare a unei anchete a Avocatului Poporului Avocatul Poporului anunţă că Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa a aplicat sancţiuni contravenţionale şi a dispus reluarea operaţiunii de dezinsecţie la Secţia de Gastroenterologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă.
Vaslui:Sancţiuni în cazul unei fetiţe decedate şi al unei femei bolnave psihic care a fugit din spital Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui l-a sancţionat vineri pe medicul Adrian Grom de la Centrul de Permanenţă din comuna Codăeşti, după ce acesta a lipsit nemotivat de la program, iar o fetiţă de doi ani, victimă a unui accident, nu a beneficiat de consult medical.
Vaslui: Sancţiuni în cazul fetiţei moarte la Spitalul Municipal Huşi Comisia desemnată de Ministerul Sănătăţii să ancheteze moartea fetiţei în vârstă de patru ani de la Spitalul din Huşi a aplicat, deocamdată, doar sancţiuni băneşti pentru unitatea sanitară şi medicul care este acuzat de malpraxis.
Galaţi: Sancţiuni aplicate de ISU la Spitalul Judeţean Un angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi 'Sf. Aposol Andrei' a fost amendat cu 1.000 lei, iar alţi doi salariaţi au primit avertismente, în urma acţiunii de verificare a modului în care se aplică, în unităţile sanitare gălăţene, legislaţia privind prevenirea şi stingerea incendiilor, a declarat...
IGPR: Aproape 300 de sancţiuni, aplicate în ultimele 48 de ore; 42 de persoane fără adăpost, salvate de la îngheţ Peste 6.700 de poliţişti au acţionat, în ultimele 48 de ore, pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo, 42 de persoane fără adăpost fiind salvate de la îngheţ, informează un comunicat al IGPR transmis marţi AGERPRES.