Cele mai citite
 


Vaslui: Peste 1.100 de persoane au ajuns la spital din cauza infecţiilor respiratorii
duminică, 23 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 1.100 de persoane din judeţul Vaslui au ajuns la spital în ultima săptămână din cauza infecţiilor respiratorii şi a pneumoniilor.
Potrivit medicilor vasluieni, avalanşa de bolnavi are drept cauză vremea călduroasă, cu temperaturi peste normalul perioadei.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui susţin că 753 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, cei mai afectaţi fiind copiii de vârstă mică, 0-4 ani, cu 224 de cazuri, dintre care 39 au necesitat internarea.
''De asemenea, în ultimele zile am înregistrat foarte multe pneumonii. Au fost aproape 400 de cazuri, iar acest lucru a dus la o aglomerare a secţiilor de profil. Persoanele cu vârsta între 30 şi 64 de ani au fost cele mai predispuse la astfel de îmbolnăviri. Până în prezent nu s-a înregistrat niciun caz de gripă'', a declarat, vineri, pentru AGERPRES Luminiţa Costache, medic epidemiolog la DSP Vaslui.
În sezonul rece 2010-2011, peste 20.000 de vasluieni s-au imunizat cu vaccin antigripal, pe stoc mai fiind doar 2.000 de doze. De săptămâna viitoare, dozele nefolosite vor fi recuperate de la medicii de familie şi distribuite către cabinetele care au solicitări pentru efectuarea de vaccin antigripal.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Vaccinul antigripal, solicitat de mai puţini locuitori ai judeţului, faţă de anul trecut Numărul cazurilor de viroze respiratorii şi pneumonii a scăzut faţă de iarna trecută în judeţ şi, în plus, nu s-a înregistrat niciun caz de gripă, deşi populaţia a solicitat anul acesta mai puţine doze de vaccin antigripal.
Dolj: Aproape 10.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Craiova, 14 oct /Agerpres/ - Un număr de 9.850 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Dolj pentru prima etapă de vaccinare gratuită a populaţiei, care demarează pe 15 octombrie.
Hunedoara: Toate dozele de vaccin antigripal au fost utilizate Toate cele 9.310 doze de vaccin antigripal care au fost primite la debutul iernii pentru imunizarea populaţiei din judeţ împotriva gripei au fost utilizate, relevă datele statistice ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
Vaslui: Număr mare de viroze şi pneumonii, în ciuda temperaturilor ridicate Un număr de 411 de vasluieni au fost luaţi în evidenţele medicilor cu diverse afecţiuni respiratorii de la începutul anului 2014.
Vaslui: Prima tranşă de vaccin antigripal, insuficientă pentru imunizarea persoanelor cu risc de îmbolnăvire Prima tranşă de vaccin antigripal care va ajunge zilele următoare în judeţul Vaslui este insuficientă pentru imunizarea persoanelor cu risc de îmbolnăvire. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a solicitat un număr de 60.125 de doze de vaccin şi a primit, la o primă repartiţie, 3.750 de doze de vaccin...
Galaţi: Primul caz de gripă din actualul sezon rece Primul caz de gripă din acest sezon rece, din judeţul Galaţi, a fost confirmat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi de către Institutul Cantacuzino din Bucureşti, a declarat marţi presei directorul DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu.