Cele mai citite
 


Galaţi: Deficit?mare de personal în spitale
duminică, 23 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unităţile medicale din judeţul Galaţi se confruntă cu o lipsă acută de personal pe fondul plecării cadrelor medicale la muncă în străinătate, dar şi a faptului că puţine posturi sunt deblocate, deficitul de salariaţi fiind de peste 170 de medici şi peste 280 de asistenţi medicali.
Directorul interimar al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, dr. Liliana Moise, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că la cea mai mare unitate medicală din judeţ,?Spitalul de Urgenţă?'Sfântul Apostol Andrei', este vorba la ora actuală de un deficit de 66 de medici, de 110 cadre medii (asistenţi), şase persoane din personalul superior de alte categorii (chimişti, biologi, etc), şi de 76 persoane din sistemul auxiliar.
Şi la celelalte spitale din municipiul Galaţi există deficit de personal. La Spitalul de Copii este un deficit de doi medici, un asistent, şi o persoană din sistemul auxiliar. Spitalul de Boli Infecţioase are un deficit de patru medici, 11 asistente şi 22 persoane din sistemul auxiliar. La Spitalul TBC lipsesc 66 medici, 104 cadre medii şi 93 de persoane din sistemul auxiliar. Spitalul de Psihiatrie ar mai avea nevoie de trei medici, de şase cadre medii şi de patru persoane din sistemul auxiliar. La Matenitate este un deficit de patru medici şi două cadre medii.
Spitalul din Tecuci ar avea nevoie de încă 18 medici, zece cadre medii şi 15 angajaţi auxiliari. La Spitalul din Târgu Bujor este un deficit de patru cadre medii şi cinci persoane din personalul auxiliar. La Spitalul din Iveşti sunt necesare nouă încadrări în personalul auxiliar.
Şi Serviciul de Ambulanţă Galaţi ar avea nevoie de 15 medici, 34 cadre medii şi 36 de angajaţi auxiliari.
'În total, pe judeţul Galaţi ar fi un deficit de 178 medici, 13 cadre superioare de altă categorie, 282 de asistenţi medicali şi 262 de persoane auxiliare. Deficit mare este pe terapie intensivă, pe neonatologie, pneumologie şi medicină de urgenţă', a spus dr. Liliana Moise.
????? În această situaţie s-a ajuns pentru că foarte multe cadre medicale au ales să plece din sistem din cauza salariilor mici pe care le primesc în România faţă de cât le oferă spitalele din străinătate. Astfel, dacă în România salariul unui medic rezident este în jur de 400 euro, în străinătate acesta poate ajunge şi la 2.000 euro. Numai anul trecut au plecat în străinătate în jur de zece medici şi 40 de asistente din spitalele gălăţene.
'Pleacă foarte mulţi din cauza nivelului salariilor, dar şi a condiţiilor de lucru, a lipsei dotărilor, a materialelor sanitare. Chiar şi medici mai în vârstă sunt tentaţi să plece pentru că sunt foarte bine plăţiţi în străinătate, având o experienţă bogată şi fiind foarte apreciaţi ca specialişti', a afirmat dr. Liliana Moise.
????? În comparaţie cu deficitul existent, foarte puţine posturi s-au deblocat în ultima perioadă. Spre exemplu, la Spitalul Judeţean de Urgenţă acum sunt deblocate numai zece posturi, dintre care cinci pentru medici şi cinci pentru asistenţi, iar situaţia este una asemănătoare şi la celelalte unităţi medicale din judeţ.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: 25 de posturi de medici rezidenţi scoase la concurs Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea, a anunţat, luni, că în judeţul Galaţi vor fi scoase la concurs 25 de locuri pentru absolvenţii facultăţilor de medicină, care vor susţine examenul de rezidenţiat în luna noiembrie.
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Galaţi: Cinci dintre cele zece unităţi spitaliceşti din judeţ au stabilit nivelul coplăţii Doar cinci dintre cele zece unităţi spitaliceşti din judeţul Galaţi au transmis Direcţiei de Sănătate Publică(DSP) Galaţi nivelul coplăţii, a anunţat, luni, şeful instituţiei, dr. Valentin Boldea.
Galaţi: Cele nouă spitale din judeţ au adunat doar 126.565 lei din coplată Suma totală colectată anul trecut din coplată la cele nouă spitale din judeţul Galaţi s-a ridicat la doar 126.565 lei, a anunţat, joi, directorul Direcţiei de sănătate publică Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit clasificare definitivă Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au trimis Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi decizia prin care au anunţat că Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Apostol Andrei'' din Galaţi a primit clasificare definitivă, a anunţat, joi, directorul DSP Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Peste 400 de persoane au ajuns la spital în 2015 din cauza consumului de droguri şi substanţelor psihoactive Galaţi, 19 ian/Agerpres/- Peste 400 de persoane din judeţul Galaţi au ajuns la spital, în 2015, după ce au consumat droguri sau substanţe psihoactive, a declarat marţi presei purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu.