Cele mai citite
 


În capitala Bulgariei va fi declarată epidemia de gripă
duminică, 23 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Epidemia de gripă va fi declarată sâmbătă în capitala bulgară Sofia, a anunţat vineri Inspectoratul regional pentru protecţia şi controlul sănătăţii publice, informează Novinite.
Numărul persoanelor bolnave de gripă în regiunea Sofia a depăşit 155 la 10.000 de locuitori în intervalul 10 ianuarie-16 ianuarie. Aproximativ 30% din cazurile înregistrate au virusul A(H1N1).

Persoane de toate categoriile de vârstă au fost infectate, cel mai mare număr fiind înregistrat la copiii de şcoală şi la cei de vârstă medie. Cetăţenii capitalei bulgare au fost sfătuiţi să nu participe la evenimente publice pentru a evita contactul cu persoane bolnave şi să menţină un nivel corespunzător de igienă personală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Epidemia de gripă, declarată în încă şase regiuni bulgăreşti : Încă şase regiuni din Bulgaria au declarat, luni, epidemie de gripă, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Regiunile Burgas, Vraţa, Şumen, Blagoevgrad, Veliko Târnovo şi Kiustendil s-au alăturat în acest fel capitalei Sofia, unde epidemia a fost declarată încă de sâmbăta trecută, când numărul persoanelor...
Franţa: Gripa A(H1N1) a coborât sub pragul epidemic Epidemia de gripă A(H1N1) s-a încheiat în Franţa metropolitană, unde numărul bolnavilor care s-au prezentat la medic cu febră de peste 39 de grade a trecut de două săptămâni sub pragul epidemic, a anunţat miercuri Institutul naţional pentru sănătate şi cercetare medicală /Inserm/, transmite AFP.
Virusul A(H1N1) - suspectat că ar fi la originea unei 'false pandemii', comanditată de 'laboratoare' Strasbourg /Consiliul Europei/, 7 ian /Agerpres/ - Parlamentari ai Consiliului Europei cer constituirea unei comisii de anchetă care să evalueze 'ameninţarea falselor pandemii pentru sănătate', subiect care ar urma să fie dezbătut spre sfârşitul lunii ianuarie la Strasbourg, a indicat - joi - unul dintre...
Virusul A(H1N1) a cauzat moartea a 11 persoane în nordul Chile Colegiul Medical din Chile şi-a exprimat joi îngrijorările faţă de răspândirea virusului A(H1H1) în regiunea Tarapaca din nordul ţării, unde au fost semnalate de şapte ori mai multe cazuri decât în restul teritoriului şi unde au fost înregistraţi cel puţin 11 morţi, transmite AFP.
Crucea Roşie Română oferă sprijin MS în contextul gripei cu virus A H1N1 Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Federaţia Internaţională a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii a activat deja, la nivel global, planul de acţiune în caz de pandemie.
(Corespondenţă) Cazuri de gripă A/H1N1 la graniţa României (presa bulgară) Sofia, 23 ian - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Două cazuri de gripă de tip California, A/H1N1, au fost confirmate în oraşul bulgar Ruse, situat la graniţa cu România, scrie miercuri cotidianul sofiot Monitor.