Cele mai citite
 


România va beneficia de programul european de îmbunătăţire a standardelor jurnalismului de sănătate
duminică, 23 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Standardele jurnalismului de sănătate din România vor fi îmbunătăţite prin implementarea programului european 'HeaRT - Health Reporting Training', sub coordonarea Centrului pentru Jurnalism Independent.
Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă AGERPRES, programul, care a fost lansat în decembrie 2010 la Dusseldorf, presupune organizarea de sesiuni de training în ţările partenere - Germania, Portugalia, România, Marea Britanie, Finlanda şi Estonia -, dar şi elaborarea unui program de specializare destinat jurnaliştilor care relatează despre probleme de sănătate şi despre sistemul sanitar.

Programul este susţinut atât de profesionişti din media, cât şi de experţi din domeniul sănătăţii şi de reprezentanţi ai mediului academic din ţările în care acesta se va derula.

'Fără îndoială, sănătatea reprezintă o temă importantă pentru media: fiecare consumator de presă este preocupat de sănătatea sa şi a celor apropiaţi. (...) Sănătatea reprezintă şi o problemă politică. Câteva dintre ţările membre UE alocă sănătăţii peste 10% din PIB, dar cele mai multe se străduiesc să reducă cheltuielile publice, ca urmare a crizei economice', se arată în comunicat.

Reprezentanţii CJI reamintesc că dorinţa publicului de a afla cât mai multe informaţii cu privire la domeniul sănătăţii nu reprezintă 'un motiv suficient pentru ca factorii de decizie din media să fie gata să investească în pregătirea jurnaliştilor'.

'În condiţiile unei lipse aproape totale a programelor de specialitate, mulţi jurnalişti trebuie să se descurce singuri; în multe cazuri, nu li se permite nici măcar să-şi perfecţioneze cunoştinţele profesionale', se mai arată în comunicatul amintit.

Coordonatorul programului, Afroditi Veloudaki, a declarat, la momentul lansării acestuia, că HeaRT este primul program de acest gen, 'care oferă posibilitatea îmbunătăţirii calităţii jurnalismului de sănătate din Uniunea Europeană'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Persoanele cu probleme mentale sunt împiedicate să voteze în multe state din UE În contradicţie cu dreptul internaţional şi european, pe teritoriul Uniunii Europene cetăţenilor cu probleme de sănătate mentală le este refuzat în mod regulat dreptul de a vota, susţine un nou raport preluat de EUObserver în ediţia de marţi.
(Corespondenţă)Directiva privind tutunul: Miniştrii sănătăţii din 16 state UE cer PE să voteze pentru începerea negocierilor cu Consiliul Bruxelles, 4 oct - Corespondentul AGERPRES, Florin Ştefan, transmite: Miniştrii sănătăţii din 16 state membre ale UE fac apel la eurodeputaţi, printr-o scrisoare comună consultată de AGERPERS, să dea undă verde, printr-un vot în cadrul sesiunii plenare de săptămâna viitoare, începerii negocierilor cu...
ASR: Situaţia gravă în care se află sistemul sanitar este rezultatul numeroaselor erori în politica sanitară Situaţia gravă în care se află sistemul sanitar din România este rezultatul numeroaselor erori în politica sanitară şi care, până în prezent, nu au fost analizate în profunzime pentru a se trage învăţăminte şi să se evite repetarea lor, susţine dr. Mircea Olteanu, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Spitalelor...
Marea Britanie vrea să aducă medici generalişti din UE, inclusiv din România Cea mai mare firmă de recrutare de doctori specializaţi în medicină generală din Marea Britanie intenţionează să angajeze până la 1.000 de medici în următorii patru ani, în special din România, Ungaria, Portugalia şi Spania, pentru a acoperi o parte din necesarul de specialişti, relatează luni Daily...
România numără cele mai multe cazuri de tuberculoză din UE România este ţara care a înregistrat cele mai multe cazuri de tuberculoză la 100.000 de locuitori - 126,4 - potrivit datelor Centrului european pentru prevenirea şi controlul bolilor (ECDC), transmite luni ADN.es, precizând că Spania se află pe locul nouă - după România, Lituania, Letonia, Bulgaria,...
BBC: Asistenţa medicală din România, pe punctul de a intra în colaps România cheltuieşte pentru asistenţa medicală mai puţin decât oricare altă ţară din Uniunea Europeană şi, din cauza celei mai mari recesiuni, se preconizează chiar o reducere a cheltuielilor. Subfinanţarea cronică, precum şi plecarea cadrelor medicale în străinătate ar putea crea riscuri pentru pacienţi...