Cele mai citite
 


Sibiu: O petrecere inedită - primul Revelion al pacienţilor
duminică, 23 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În premieră pentru Sibiu, un doctor a organizat, vineri seară, o petrecere de Revelion pentru propriii pacienţi, fiind în acelaşi timp pentru ei medic, prieten, partener de dans şi ospătar.
Medicul reumatolog Liana Chicea a strâns peste 40 de pacienţi cu afecţiuni reumatismale inflamatorii, pe care, timp de câteva ore, nu i-a mai consultat şi nu le-a mai scris reţete, ci i-a înveselit şi le-a oferit o seară de neuitat.

'Nu este puţin lucru că ne-am întâlnit. Cum mi-a venit ideea? Am fost de gardă de Revelion, în urmă cu doi ani. Un Revelion pe care l-am petrecut cu unii dintre dumneavoastră. Nu data din calendar este importantă. Cred că orice zi poate să fie prima zi pentru un lucru bun şi nou. Cu mulţi dintre dumneavoastră mă văd mai des decât cu unii prieteni de-ai mei, cu unele rude', le-a spus medicul invitaţilor săi pacienţi, pe care i-a primit într-un cadru cald, la parterul Bibliotecii Universităţii 'Lucian Blaga' din Sibiu.

Ajutoarele doctoriţei au fost doi asistenţi - unul coleg din Secţia Clinică Medicală I, care a întâmpinat pacienţii, iar celălalt DJ-ul serii.

Un pacient s-a oferit să imortalizeze evenimentul în imagini foto, iar gustările, prăjiturile, sucul şi şampania fără alcool au fost puse la dispoziţia tuturor de două firme de catering din Sibiu, prin intermediul a doi pacienţi.

Cu toate acestea, cel mai important a fost faptul că peste 40 de oameni, sprijiniţi în cârje sau de rude, unii care nici măcar nu îşi mai pot descleşta mâinile, au lăsat deoparte temerile şi au găsit puterea să se bucure de o seară specială.

'Îmi e ruşine să mă fotografiaţi. Eu nu mai văd bine şi arăt rău din cauza bolii. Şi vă stric poza. Atât de mult m-am bucurat când am auzit că sunt invitată aici. Nimeni nu a mai făcut aşa ceva. Şi chiar simt că de ani de zile eu cu doctoriţa Chicea luptăm împreună să scap de suferinţa asta', a spus una dintre bătrânele venite la 'Revelion', mărturisind că nu a mai fost invitată la dans de peste 20 de ani.

Un alt domn a spus asistenţei că îi datorează doctoriţei Liana Chicea faptul că i-a înapoiat soţia de care credea că nu o să se mai bucure niciodată.

Zilnic, zeci de sibieni şi nu numai se înghesuie pe holurile Secţiei Clinice Medicală I din Sibiu şi întreabă de dr. Liana Chicea. Aici, în fiecare an, se fac 500 de internări, alte peste 850 de consulturi de specialitate, conform statisticii comunicate de Raluca Puşcă, purtătoarea de cuvânt a spitalului.

Aproape 8.000 de sibieni suferă de afecţiuni reumatologice, potrivit unei alte statistici a Direcţiei de Sănătate Publică.

Dr. Liana Chicea, şeful Compartimentului de Reumatologie din Sibiu, nou înfiinţat de doar doi ani, este medic specialist reumatolog din decembrie 2005, având un stagiu de pregătire în osteoporoză şi osteodensitometrie efectuat anul trecut în SUA.

Medicul coordonează în judeţul Sibiu tratamentul în poliartrita reumatoidă, una dintre cele patru boli cronice în programul naţional şi este membru al Societăţii Române de Reumatologie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pentru a oferi speranta unui control adecvat al bolii, pacientii cu poliartrita reumatoida au nevoie de acces la tratamente noi Societatea Romana de Reumatologie atrage atentia asupra unei probleme cu care se confrunta de o lunga perioada pacientii din Romania.
Aproximativ 200.000 de români suferă de poliartrită reumatoidă Poliartrita reumatoidă este cea mai frecventă boală inflamatorie articulară şi afectează aproximativ unu la sută din populaţia generală, ceea ce înseamnă 200.000 de pacienţi în România, a declarat miercuri preşedintele Societăţii Române de Reumatologie, prof. dr. Ruxandra Ionescu, la o conferinţă de...
O nouă terapie pentru poliartrita reumatoidă Poliartrita reumatoidă în România se apreciază că afectează 1% din populaţie, dar ea este subdiagnosticată, a subliniat prof. dr. Ruxandra Ionescu, preşedinta Societăţii Naţionale de Reumatologie, cu prilejul lansării unei noi alternative terapeutice.
Congres de Reumatologie, la Bucureşti; acesta urmăreşte diseminarea ultimelor noutăţi legate de boli mai rare Congresul Naţional de Reumatologie organizat în acest an la Bucureşti, între 25 - 27 octombrie, urmăreşte, prin conferinţele prezentate, diseminarea ultimelor noutăţi legate de boli reumatice mai rare, dar deosebit de severe, ca lupusul eritematos sistemic, sclerodermia, vasculitele, miozitele, dar şi...
Poliartrita reumatoidă este una dintre cele mai frecvente boli reumatice Una dintre cele mai frecvente boli reumatice este poliartrita reumatoidă, care are o prevalenţă de aproximativ 1% , ceea ce înseamnă că în România sunt cel puţin 200.000 de cazuri, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Artritei, dr. Cătălin Codreanu, directorul...
Despre poliartrita reumatoida Bolile articulare reprezinta jumatate din totalul bolilor cronice de dupa varsta de 65 de ani. Poliartrita reumatoida este o boala inflamatorie care afecteaza articulatiile mainilor si picioarelor, de unde rezulta tumefactii, dureri si distructie articulara. Este cea mai frecventa boala articulara...