Cele mai citite
 


Lucian Duţă (CNAS) a anunţat că va sesiza Curtea de Conturi în cazul evidenţei de la CASMB
duminică, 23 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a anunţat că de luni va începe un audit şi un control din partea Curţii de Conturi la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB).
În paralel, acelaşi lucru va face şi comisia din Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Lucian Duţă a arătat, duminică, într-o conferinţă de presă, că a luat această decizie întrucât sunt date în ceea ce priveşte numărul de asiguraţi chestionaţi care sunt mult peste raportările care s-au făcut după introducerea în special a Sistemului Informatic Unic Integrat (SIUI).

Astfel, până la introducerea SIUI la CASMB apăreau 3.000.000 de asiguraţi, iar după introducerea sistemului informatic numărul a ajuns la 1.600.000.

'Sunt convins că aceste controale îi vor identifica pe responsabilii acestor lucruri şi eventualele tendinţe sau confirmări de la CASMB', a spus dr. Lucian Duţă.

El a adăugat că aceste controale se vor face şi în alte judeţe din ţară la care s-au identificat, de asemenea, diferenţe mari în ceea ce priveşte numărul de asiguraţi.

Preşedintele CNAS a mai spus că prin introducerea fişei electronice, cardului electronic şi a reţetei electronice astfel de situaţii nu vor mai apărea, sistemul putând fi bine controlat.

Dr. Lucian Duţă a precizat că de la introducerea SIUI, după aproape o lună, au fost 280.000 de raportări care au fost şi validate.

'Este prima lună după 20 de ani în care putem spune că în România procesul de plată se face ordonat, transparent şi mai ales foarte corect', a spus Lucian Duţă.

În ceea ce priveşte decontările, s-au făcut 40.000, iar săptămâna viitoare urmează să se finalizeze, acestea fiind în număr de 42.000-43.000.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CNAS, Lucian Duţă: Am găsit noi modalităţi şi începând de luni nu mai sunt motive de cozi Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a explicat, duminică, într-o conferinţă de presă, motivele care au dus la cozile de la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB).
Preşedintele CNAS condamnă conducerea medicilor de familie că boicotează semnarea contractelor cadru Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Laurenţiu Duţă, a declarat, vineri, la o conferinţă de presă, că sunt semnale din judeţe potrivit cărora medicii de familie nu sunt lăsaţi de către conducere să semneze contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, deşi aceştia ar dori, dând exemplu...
CASMB începe din 4 iulie procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti a anunţat luni că începând cu data de 4 iulie va demara procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent.
CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză F4, comisiile consultative de specialitate ale Ministerului...
Lucian Duţă (CNAS) vorbeşte despre o acţiune de 'intoxicare' şi 'discreditare' a versiunii centralizate a SIUI Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Lucian Duţă, s-a referit, duminică, într-o conferinţă de presă, la apariţia în presă a unui ''presupus raport de audit intern' realizat de CNAS asupra modului în care funcţionează SIUI.
CNAS precizează că a avut mai multe consultări cu medicii de familie privind noul Contract-cadru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a precizat, miercuri, că a avut mai multe runde de consultări cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie pe tema Contractului-cadru şi a normelor de aplicare a acestuia, încă din luna octombrie...