Cele mai citite
 


Alexandru Cordoş (PSD) propune ca CAS de 5,5% să nu se aplice pensiilor sub 1.000 lei
duminică, 23 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul PSD Alexandru Cordoş propune ca în cazul pensiilor mai mici de 1.000 de lei să nu se aplice reţinerile de 5,5% pentru sănătate.
Într-un comunicat de presă transmis, duminică, AGERPRES, senatorul PSD arată că legea o va iniţia împreună cu senatorul PNL Marius Nicoară şi cu deputatul PDL Mircia Giurgiu.

''Din păcate, cei care guvernează azi România nu se gândesc la faptul că aceşti oameni au contribuit deja la fondurile sociale şi de sănătate şi nu le pasă că pensiile pe care le primesc azi nu le mai permit nici măcar să aibă un trai decent. Singura preocupare a Guvernului Băsescu-Boc este să găsească noi şi noi surse de unde să taie în lipsa unor măsuri active de stimulare a economiei'', a declarat Alexandru Cordoş, potrivit comunicatului.

Alexandru Cordoş a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai Uniunii Naţionale a Pensionarilor, filiala din Cluj, la care au participat şi senatorul PNL Marius Nicoara şi deputatul PDL Mircia Giurgiu.

''În urma întâlnirii, cei trei parlamentari au stabilit că vor face o interpelare dlui Emil Boc, prim-ministru, şi dlui Ioan Botiş, ministru al Muncii, pentru a primi o explicaţie cu privire la reţinerile de 5,5% din pensiile mai mici de 1.000 de lei ca şi contribuţie la sănătate. Din păcate, s-au semnalat cazuri în care această contribuţie s-a aplicat la întreaga suma primită. De asemenea, dl Alexandru Cordoş a precizat că va iniţia o propunere legislativă pentru ca CAS de 5,5% să nu se aplice pensiilor sub 1.000 lei. La această iniţiativă vor adera şi domnii Marius Nicoară - senator, şi Mircia Giurgiu - deputat'', se menţionează în comunicat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PSD Cluj îl somează pe Emil Boc în problema medicilor de familie Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, îl somează pe prim-ministrul Emil Boc să rezolve problema medicilor de familie şi să aibă un dialog cu aceştia.
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Cluj: Protest al PSD împotriva scindării UMF Târgu Mureş Aproximativ 70 de persoane au participat, vineri, la o acţiune de protest organizată de PSD Cluj-Napoca împotriva scindării UMF Târgu Mureş.
PSD îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România Partidul Social Democrat îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România şi totodată condamnă indiferenţa, iresponsabilitatea şi aroganţa cu care noul guvern tratează această problemă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, dr. Graţiela Drăghici...