Cele mai citite
 


Preşedintele CNAS, Lucian Duţă: Am găsit noi modalităţi şi începând de luni nu mai sunt motive de cozi
duminică, 23 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a explicat, duminică, într-o conferinţă de presă, motivele care au dus la cozile de la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB).
În opinia acestuia, unele persoane veneau să plătească la casierie, altele doreau să îşi ia adeverinţa pentru medic pentru a dovedi că sunt asiguraţi, fiind şi angajatori care urmăreau doar să declare numărul de angajaţi.

Acesta a susţinut că au existat şi alternative ca să nu existe cozi, dar, din păcate, din lipsa de comunicare, acestea nu au fost abordate.

'Am găsit noi modalităţi şi începând de luni nu mai sunt motive de cozi. Am încheiat un contract cu CEC-ul şi se pot face plăţi la CEC fără nicio problemă şi fără nicio taxă. Şi până acum taxele erau modice între 5 şi 100 lei. O a doua măsură este aceea că pacienţii nu trebuie să mai vină să-şi ridice adeverinţe prin care să demonstreze calitatea de asigurat pentru că medicul poate să facă verificarea on-line, iar declaraţiile angajatorilor pot fi făcute online sau dacă doresc prin predare directă a dischetei fără să mai fie necesară procesarea datelor', a explicat preşedintele CNAS.

El a accentuat că la o lună de funcţionare a Sistemului Informatic Unic Integrat (SIUI) lucrurile sunt mult corectate şi şi-a exprimat convingerea ca acest sistem să fie dus la bun sfârşit prin introducerea cardului de sănătate, a fişei electronice şi a reţetei electronice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CNAS condamnă conducerea medicilor de familie că boicotează semnarea contractelor cadru Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Laurenţiu Duţă, a declarat, vineri, la o conferinţă de presă, că sunt semnale din judeţe potrivit cărora medicii de familie nu sunt lăsaţi de către conducere să semneze contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, deşi aceştia ar dori, dând exemplu...
Lucian Duţă (CNAS) a anunţat că va sesiza Curtea de Conturi în cazul evidenţei de la CASMB Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a anunţat că de luni va începe un audit şi un control din partea Curţii de Conturi la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB).
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Preşedintele CNAS: Nu voi lua în considerare dosarele de hepatită făcute în laboratoarele din afara listei Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a anunţat, miercuri, că nu va aproba spre decontare dosarele pacienţilor cu hepatită ale căror testări sunt făcute în alt laborator decât cele 50 anunţate oficial.
Ciurchea (CNAS): 225.000 de carduri de sănătate mai sunt de distribuit la nivel naţional Numărul cardurilor de sănătate care mai sunt de distribuit la nivel naţional se ridică la 225.000, iar aproape 10.000 de carduri au fost solicitate dar au rămas neridicate, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea.
Lucian Duţă (CNAS) vorbeşte despre o acţiune de 'intoxicare' şi 'discreditare' a versiunii centralizate a SIUI Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Lucian Duţă, s-a referit, duminică, într-o conferinţă de presă, la apariţia în presă a unui ''presupus raport de audit intern' realizat de CNAS asupra modului în care funcţionează SIUI.