Cele mai citite
 


Lucian Duţă (CNAS) vorbeşte despre o acţiune de 'intoxicare' şi 'discreditare' a versiunii centralizate a SIUI
duminică, 23 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Lucian Duţă, s-a referit, duminică, într-o conferinţă de presă, la apariţia în presă a unui ''presupus raport de audit intern' realizat de CNAS asupra modului în care funcţionează SIUI.
'Despre acesta vreau să vă spun că este un document inexistent, fiind un material compilat din alte rapoarte interne trimise între CNAS şi CAS a Municipiului Bucureşti (CASMB)'', a declarat preşedintele CNAS.

Acesta a mai spus că ''documentul este post-datat''.

''Deşi se spune despre acesta că ar fi fost redactat în luna decembrie a anului 2010, documentul principal care a stat la baza alcătuirii sale a fost creat pe 2 decembrie 2009. El face parte dintr-un calup de schimb de rapoarte între CNAS şi CASMB. Ultimul dintre acestea este datat în septembrie 2010, înainte de introducerea noului SIUI. Punerea în funcţiune a versiunii centralizate a SIUI a făcut inutilă continuarea oricărui dialog instituţional pe tema vechii versiuni a SIUI. De asemenea, documentul de la care se inspiră nu este un raport de audit, ci este un raport intern al CASMB. Acest raport intern face referire, de fapt, la deficitara funcţionare a vechiului SIUI, nu la versiunea centralizată a SIUI. Considerăm că avem de-a face cu o acţiune de intoxicare şi de discreditare a versiunii centralizate a SIUI, un sistem care ne permite să observăm neregul i grave, precum diferenţa de număr de asiguraţi apărută după introducerea sistemului informatic'', a precizat Lucian Duţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CNAS, Lucian Duţă: Am găsit noi modalităţi şi începând de luni nu mai sunt motive de cozi Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a explicat, duminică, într-o conferinţă de presă, motivele care au dus la cozile de la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB).
Lucian Duţă (CNAS) a anunţat că va sesiza Curtea de Conturi în cazul evidenţei de la CASMB Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a anunţat că de luni va începe un audit şi un control din partea Curţii de Conturi la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB).
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Preşedintele CNAS: SIUI riscă să fie subfinanţat Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) riscă să fie subfinanţat, a declarat, marţi, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Doru Bădescu, care a anunţat că în acest sens a depus o nouă sesizare la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).
Preşedintele CNAS condamnă conducerea medicilor de familie că boicotează semnarea contractelor cadru Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Laurenţiu Duţă, a declarat, vineri, la o conferinţă de presă, că sunt semnale din judeţe potrivit cărora medicii de familie nu sunt lăsaţi de către conducere să semneze contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, deşi aceştia ar dori, dând exemplu...
Radu Ţibichi (CNAS): Dosarul electronic al pacientului va deveni obligatoriu în curând Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Radu Ţibichi, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că dosarul electronic al pacientului va deveni obligatoriu în curând, în prezent lucrându-se la legislaţia incidentă.