Cele mai citite
 


Reuniune ONU privind reducerea folosirii mercurului
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţi guvernamentali şi ai unor organizaţii neguvernamentale din 130 de ţări au început luni la Chiba, în Japonia, o reuniune dedicată elaborării primei convenţii internaţionale privind reducerea folosirii mercurului, semnalează agenţia spaniolă de presă EFE.
Aceasta este a doua reuniune, după cea desfăşurată în luna iunie la Stockholm, dintr-un total de cinci prevăzute de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (PNUMA) până în anul 2013.

La Chiba, circa 600 de reprezentanţi vor examina proiectul unui tratat internaţional prezentat anul trecut de PNUMA pentru a interzice şi a restrânge exportul mercurului, precum şi vânzarea de produse pe bază de această substanţă toxică. Acest acord internaţional vizează de asemenea reducerea la zero a deversărilor de mercur în mediul înconjurător.

Japonia a propus ca numele acestui eventual tratat să fie în memoria victimelor tragediei din oraşul nipon Minamata. În acest oraş s-a detectat în anii 1950 un sindrom neurologic cauzat de poluarea apelor ca urmare a deversării de mercur provenit de la o uzină petrochimică.

Până acum câţiva ani, mercurul era un element obişnuit în baterii, termometre şi plombe dentare, adaugă sursa citată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Japonia: Un medicament deja utilizat ar putea fi primul remediu împotriva bolii Minamata (studiu) Japan's National Institute for Minamata Disease (NIMD) a informat luni că un medicament pentru tratarea hemoragiei subarahnoidiene poate fi eficient pentru a atenua simptomele bolii Minamata, sugerând descoperirea primului remediu pentru boala provocată de poluarea mediului, informează luni agenţia Kyodo...
Boom al vânzărilor de vaccinuri şi măşti antigripă: marile companii farmaceutice 'îşi freacă mâinile' de mulţumire Există persoane care ''îşi freacă mâinile'' de mulţumire privind gripa AH1N1, şi nu numai pentru a le dezinfecta şi a evita contaminările. Este vorba de farmacii şi mari case farmaceutice. Pe lângă marea afacere legată de vaccin, cumpărat în cantităţi industriale de numeroase ţări, şi o serie întreagă...
Japonia: A început să funcţioneze o bancă de celule stem pluripotente induse (iPS) obţinute din măsele de minte O bancă de celule stem pluripotente induse (iPS) obţinute din pulpa dentară a măselelor de minte extrase de la pacienţi a început să fie creată în Japonia şi va servi pentru cercetări în domeniul medicinei regenerative, anunţă EFE marţi, reluând o informaţie din ziarul nipon 'Nikkei'. Celulele iPS au...
Japonia s-a decis să redeschidă primul său laborator consacrat celor mai periculoşi viruşi Un laborator de cercetare din Japonia va putea pentru prima oară să efectueze analize asupra celor mai periculoşi viruşi din lume, la mai bine de 30 de ani după ce a fost deschis în acest scop, relatează France Presse.
Muşat & Asociaţii, alături de Abbott Laboratories în vânzarea diviziei de produse farmaceutice Muşat & Asociaţii a asistat Abbott Laboratories USA cu privire la finalizarea cu succes a uneia dintre cele mai mari tranzacţii cu o valoare de 5,3 miliarde de dolari, incluzând transferul de active şi restructurarea business-ului la nivel mondial în pieţele din Europa (inclusiv România), Canada, Japonia...
Japonia: Cel puţin 36 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza caniculei Un val de căldură ce s-a abătut de mai multe zile asupra Japoniei a provocat moartea a cel puţin 36 de persoane, cu începere din luna iulie, şi a dus la spitalizarea altor 22.000 de persoane, arată statisticile oficiale şi presa niponă, preluate de AFP.