Cele mai citite
 


Încă un caz de gripă AH1N1
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Bucureşti, 17 iunie /Agerpres/ - Încă un caz de infectare cu noul virus gripal AH1N1 a fost confirmat de Ministerul Sănătăţii, acesta fiind al treilea din această săptămână.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, este vorba despre un bărbat în vârstă de 37 de ani, care a venit miercuri, 10 iunie, din Canada.

Pacientul a fost internat la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" şi se află sub tratament antiviral şi supraveghere medicală. În urma anchetei epidemiologice, au fost identificaţi patru contacţi din mediul familial.

Astfel, numărul persoanelor confirmate cu noua gripă, pe teritoriul României, se ridică la 12, nouă dintre acestea fiind deja externate săptămâna trecută.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că toate persoanele care călătoresc trebuie să respecte măsurile preventive. Este foarte important ca aceia care au călătorit în zone endemice şi care prezintă simptome specifice noii gripe, să se prezinte imediat la medic.

Totodată, Ministerul Sănătăţii atrage atenţia ca în cazul în care o persoană prezintă următoarele simptome - tuse seacă, secreţii nazale apoase şi febră peste 38 grade Celsius - să se prezinte de urgenţă la spital, la secţia de boli infecţioase şi să evite contactele cu persoanele bolnave.

Totodată, persoanele care tuşesc sau strănută sunt sfătuite să-şi acopere gura şi nasul cu o batistă, iar după utilizare, să arunce batista la gunoi.

Populaţia este sfătuită să spele mâinile des, cu apă şi săpun. Bolnavii vor păstra distanţa faţă de celelalte persoane şi vor evita aglomeraţiile şi mulţimile. Astfel se va reduce riscul de a contamina alte persoane.AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Un nou caz de gripă cu virusul A/ H1N1 Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Încă un caz de gripă A/ H1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează vineri un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Copil de nouă ani, infectat cu virusul AH1N1 Ploieşti, 30 iunie /Agerpres/ - Un copil de nouă ani, din Ploieşti, venit la sfârşitul săptămânii trecute din Canada, a fost diagnosticat, miercuri, cu virusul AH1N1, acesta fiind primul caz din Prahova.
Apel la acţiune comună împotriva pandemiei de gripă Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ – Compania Sanofi Aventis a donat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) 100 de milioane de doze de vaccin antigripal, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să poată face faţă pandemiei de gripă, a declarat Christopher A. Viehbacher, director executiv al Sanofi Aventis...
Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis, joi, AGERPRES.