Cele mai citite
 


Un nou vaccin împotriva tuberculozei ar putea combate virusul în stare latentă
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou vaccin împotriva tuberculozei dezvoltat de Statens Serum Institute din Copenhaga ar putea combate virusul în stare latentă, potrivit unui studiu publicat recent în revista 'Nature', semnalează agenţia spaniolă de presă EFE.
Noul vaccin, până acum testat pe şoareci şi alte animale, ar putea nu numai să prevină boala, ci şi să-i vindece pe purtătorii virusului chiar dacă nu s-au manifestat încă simptomele bolii.

Alternativa sa, vaccinul deja existent Calmette, precum şi altele aflate în fază de testare clinică, doar previn boala înainte de a fi contractată.

După cum a explicat pentru EFE cercetătorul Peter Lawctz din cadrul Statens Serum Institute, o treime din populaţia globului are tuberculoză latentă, fapt pentru care un vaccin de acest tip ar fi revoluţionar.

Studiul, condus de Claus Aagaard şi la care a participat şi omul de ştiinţă spaniol Pere Joan Cardona, a constat în dezvoltarea unei strategii pentru combinarea proteinelor care generează imunitate faţă de mycobacterium tuberculosis, bacteria care cauzează majoritatea cazurilor de tuberculoză din lume.

Testele clinice pe fiinţe umane vor începe în Africa de Sud în luna martie 2011.

Peter Lawctz a explicat că are 'mari speranţe' în acest sens, deoarece vaccinul a funcţionat nu numai la şoareci, ci şi la alte tipuri de animale.

Dacă testele vor decurge bine, echipa de cercetători ar dispune de vaccin în 2020. Proiectul este finanţat de fundaţia Bill şi Melinda Gates, creată de fondatorul Microsoft.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un antibiotic la modă în anii '50 ar putea combate formele de tuberculoză rezistente la alte medicamente Piridomicina, antibiotic natural descoperit în anii '50, ar putea combate într-o bună zi formele de tuberculoză rezistente la alte tratamente, al căror număr a crescut semnificativ în lumea întreagă, arată un studiu apărut luni şi menţionat de AFP.
VIRUSUL ZIKA Canada: Un vaccin anti-Zika va fi testat pentru prima oară pe oameni Cercetători canadieni de la Universitatea Laval din Quebec au anunţat marţi demararea "în următoarele zile" a testării pe oameni a unui vaccin împotriva virusului Zika, o premieră în lupta împotriva acestei epidemii, relatează AFP.
Un vaccin universal împotriva gripei se află în fază avansată de studiu Un vaccin universal împotriva virusului gripal şi-a dovedit eficienţa la şoareci, maimuţe şi dihori, rămânând în sarcina cercetătorilor să confirme acum aceste rezultate în cazul oamenilor, informează 24matins.fr, referindu-se la cercetările de ultimă oră a două echipe independente de oameni de ştiinţă...
O echipă de cercetători a descoperit o metodă de regenerare a ţesuturilor inimii Un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Salk Institute din California, în frunte cu doctorul spaniol Juan Carlos Izpisúa, a descoperit metoda revoluţionară de "reparare" a ţesuturilor afectate ale inimii, deocamdată la şoareci, anunţă vineri EFE.
Cercetători argentinieni au descoperit o ciupercă eficientă în combaterea febrei dengue Un grup ce zece cercetători argentinieni au descoperit o ciupercă eficientă în distrugerea larvelor de ţânţari purtători ai febrei dengue şi chikungunya, boli împotriva cărora nu există încă vaccinuri omologate, relatează joi AFP.
Tuberculoza la copii, o problemă subestimată (studiu) Cel puţin 650.000 de copii dezvoltă tuberculoză în fiecare an în cele mai afectate 22 de ţări de această boală, o cifră cu 25% mai mare decât estimarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relevă un studiu citat de AFP.