Cele mai citite
 


Un medicament împotriva cancerului de sân este eficient şi împotriva cancerului pulmonar (studiu)
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tamoxifenul, un medicament antiestrogen ce este administrat în tratamentul anumitor forme de cancer mamar, poate reduce rata mortalităţii şi în cazul pacienţilor bolnavi de cancer pulmonar, conform unui studiu publicat luni în revista americană Cancer, transmite AFP.
O serie de studii precedente au demonstrat că femeile care urmează o terapie hormonală pe bază de estrogen pentru a trata efectele menopauzei, întâmpină un risc mai ridicat de a se îmbolnăvi de cancer pulmonar.

Studiul publicat luni a pornit de la ipoteza că blocarea estrogenului poate îmbunătăţi şansele de supravieţuire a persoanelor bolnave de cancer pulmonar. Acest studiu a fost realizat pe un eşantion de 6.655 de femei bolnave de cancer la sân, în perioada 1980 - 2003, dintre care aproape jumătate, 3.066 sau 46%, a primit un tratament antiestrogen.

Studiul, realizat de Dr Elisabetta Rapiti, urmăreşte starea sănătăţii acestor femei până în anul 2007. Rezultatele studiului au indicat că pacientele care au primit tratament antiestrogen au avut un risc cu 87% mai scăzut de a se îmbolnăvi de cancer pulmonar, prin comparaţie cu celelalte.

'Concluziile noastre confirmă ipoteza că există o influenţă hormonală în ceea ce priveşte declanşarea cancerului pulmonar', a precizat Dr Rapiti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof.univ.dr. Alexandru Irimie: Efectuăm studii de analiză genomică a cancerului pentru tratamente personalizate (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, profesor universitar dr. Alexandru Irimie, reputat specialist în oncologie, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, care este marcată pe...
Fundaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer marchează Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului Fundaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) marchează, pe 4 februarie, Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului, iar preşedintele federaţiei, Cezar Irimia, transmite un mesaj simplu, dar esenţial: "Informaţi-vă!'.
Screeningul reprezintă un instrument de bază în depistarea cancerului în stadii incipiente Screeningul reprezintă un instrument de bază în depistarea cancerului în stadii incipiente şi, coroborat cu progresele în oncologie, poate conduce la creşterea ratei de supravieţuire a pacienţilor, precum şi a calităţii vieţii acestora.
Exerciţiile fizice regulate protejează femeile aflate la menopauză împotriva cancerului mamar (studiu) Practicarea unei activităţi fizice regulate protejează femeile aflate la menopauză împotriva riscurilor de cancer mamar. Patru ore de mers cu bicicleta pe săptămână, în ritm moderat, sunt suficiente în acest sens, potrivit echipei de cercetători de la Institutul "Gustave Roussy", centru francez pentru...
Cancerul pulmonar îl va întrece pe cel mamar ca principală cauză de deces la femei Cancerul pulmonar îl va depăşi pe cel mamar ca principală cauză de deces în rândul femeilor în următorii ani, potrivit unui studiu publicat miercuri de 'Annals of Oncology', transmite EFE.
Un nou studiu subliniază importanţa mamografiilor în lupta împotriva cancerului mamar Un nou studiu indică faptul că femeile în vârstă de peste 40 de ani ar trebui să-şi facă în mod regulat mamografii pentru depistarea încă din fazele incipiente ale cancerului mamar, conform LiveScience.