Cele mai citite
 


Mii de persoane au demonstrat la Paris împotriva avortului
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 6.500 de persoane, potrivit poliţiei, circa 40.000, conform organizatorilor, care se opun avortului, au demonstrat duminică la Paris în cadrul celui de-al şaptelea ''mare marş naţional pentru respectarea vieţii'', relatează AFP.
Această participare este de două ori mai mare decât cea înregistrată în ianuarie 2010, în cursul celui de-al şaselea marş, care a reunit 3.100 de persoane, potrivit poliţiei, 20.000 conform organizatorilor.
Format din numeroase familii, cortegiul, plecat din Piaţa Republicii, purtând o banderolă pe care era scris ''Unis pour d?fendre la vie'' /Uniţi pentru apărarea vieţii/, a ajuns la sfârşitul după-amiezii în Piaţa Operei.
Numeroşi copii fluturau baloane roşii şi albe care purtau inscripţia ''En marche pour la vie'' /În marş pentru viaţă/, în numele a 15 asociaţii, care fac apel la această adunare.
Manifestanţii, inclusiv preoţi şi pastori, au venit din toată Franţa, cu ocazia împlinirii a 36 de ani de la adoptarea legii care a permis în Franţa avortul şi a cărei abolire ei o cer.
La manifestaţie au fost prezente şi delegaţii străine.
În fiecare an, în Franţa se fac circa 200.000 de avorturi, la un număr de 800.000 de naşteri.
Înainte de acest miting, un mesaj de sprijin a fost transmis organizatorilor de către Papa Benedict al XVI-lea, care a încurajat ''toate persoanele angajate în lupta pentru viaţă să contribuie în mod constant şi cu curaj la instaurarea unei noi culturi a vieţii, rodul adevărului şi al iubirii''.
Un al optulea marş va fi organizat în ianuarie 2012, a anunţat grupul de asociaţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prima autotransfuzie de globule roşii provenite din celule stem s-a realizat în Franţa Paris, 2 sep/Agerpres/- O echipă de cercetători francezi a reuşit să realizeze prima autotransfuzie umană de globule roşii - care transportă oxigenul de la plămâni la ţesuturi - provenite din celule stem, arată un studiu apărut joi în revista americană 'Blood' şi menţionat de AFP.
Două din trei adolescente britanice însărcinate avortează Cifrele arată că două treimi din adolescentele britanice însărcinate avortează, iar rata celor care preferă să renunţe la sarcină, în loc s-o păstreze, a crescut cu o cincime în ultimii zece ani, informează Biroul Naţional de Statistică din Marea Britanie, citat de Daily Mail.
Franţa va aloca peste un miliard de euro în decurs de trei ani Fondului mondial de luptă împotriva SIDA Franţa va menţine contribuţia sa la Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului la nivelul de 1,08 miliarde de euro pentru perioada 2017-2019, reprezentând 360 de milioane de euro pe an, a informat preşedintele ţării, François Hollande, citat de AFP.
Epilarea definitivă este considerată în Franţa procedură medicală, iar saloanele de cosmetică pot fi amendate Un tribunal corecţional din Paris a condamnat marţi la amenzi cuprinse între 3.000 şi 5.000 de euro mai multe firme de îngrijire a frumuseţii care practică epilarea definitivă cu lumină pulsată, informează ouest-france.fr
Camionul discordiei: primele confecţii ale pilulei ce provoacă avortul au sosit în Italia Primele confecţii ale pilulei ce provoacă avortul au sosit la 29 martie, în Italia. O furgonetă plecată din Franţa a descărcat deja 2.000 de cutii în depozitul DHL din Settala, în provincia Milano. Călătoria medicamentului Ru486 până în Italia pare încheiată. A fost un parcurs lung şi frământat, care...
Eficienţa educaţiei sexuale în şcolile franceze, pusă sub semnul întrebării Paris, 3 feb /Agerpres/ - Inspectoratul General pentru Probleme Sociale (Igas) din Franţa a trimis marţi un raport ministrului sănătăţii, în care face bilanţul prevenirii în ceea ce priveşte întreruperile voluntare de sarcină (IVS). În pofida unei promovări intense a contracepţiei şi a diferitelor politici...