Cele mai citite
 


(Corespondenţă) Austria: Gripa se răspândeşte rapid la Viena
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Corespondentul Agerpres, George Andrei, transmite: Gripa se răspândeşte cu rapiditate la Viena, numai în ultima săptămână fiind înregistrate 12.600 de noi cazuri de îmbolnăvire, scrie Heute în ediţia de luni.
De la începutul lunii octombrie, în capitala austriacă s-au înregistrat 149.600 de cazuri de gripă, cu simtome de tuse, strănut, dureri de articulaţii şi febră.
Cele mai multe cazuri de contaminare au loc la serviciu sau în locurile aglomerate, iar din cauza îmbolnăvirii angajaţilor, multe firme lucrează cu jumătate din personal.
Peste 60.000 de persoane se află la pat, iar medicii au suspectat unele dintre cazuri că ar fi provocate de virusul H1N1.
În prima săptămână din 2011, 9.600 de vienezi contractaseră deja gripa, iar numai într-o săptămână numărul acestora crescuse la 15.300, arată, pe de altă parte, Osterreich.
Medicii au spus că este vorba de un virus de tip A, foarte agresiv, care afectează în special copiii şi persoanele în vârstă.
La nivelul Austriei s-au înregistrat 400.000 de cazuri de gripă, iar 3.000 de cazuri au fost fatale, potrivit directorului general pentru medicină socială din Ministerul Sănătăţii, Hubert Hrabcik.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Încă trei noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, confirmate de Ministerul Sănătăţii Încă trei cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile au fost confirmate în România, însă nu au mai fost înregistrate decese, conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi a rezultatului probelor de laborator de la Institutul...
(Corespondenţă) Austria: 400.000 de cazuri de gripă Corespondentul Agerpres, George Andrei, transmite: În pofida măsurilor de carantină preventive, peste 400.000 de cazuri de gripă s-au înregistrat, odată cu începerea sezonului rece, în Austria, anunţă cotidianul Osterreich, în ediţia de duminică.
VIRUSUL ZIKA Primul caz de contaminare înregistrat în Austria Austria a anunţat depistarea unui prim caz de contaminare cu virusul Zika, în cazul unui turist care a revenit dintr-o vacanţă în Brazilia, potrivit postului public de radio din această ţară, ORF, transmite EFE joi.
Infectarea cu EHEC a doi germani, confirmată în Austria Ministerul Sănătăţii de la Viena a confirmat vineri primele două cazuri de infecţie cu bacteria intestinală EHEC (E.coli enterohemoragic), la doi cetăţeni germani din Schleswig-Holstein, informează ediţia online a cotidianului Die Presse.
Cât de sănătos este sistemul de sănătate vienez Din punct de vedere al pacienţilor, Viena oferă în principiu îngrijiri bune de sănătate şi un bun acces la serviciile medicale. Cu toate acestea, există multe deficienţe structurale, care fac ca sistemul de sănătate să fie scump, la care se adaugă şi faptul că administraţia pasivă, dominată de socialişti...
Două noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 31 ian /Agerpres/ - Două cazuri noi de gripă cu virusul A/H1N1 pandemic au fost confirmate în ultimele 24 de ore, câte unul în judeţele Mureş şi Suceava, fără să se înregistreze decese.