Cele mai citite
 


Satu Mare: Suspectă de botulism transferată la o clinică din Cluj
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O sătmăreancă a fost transferată de la Spitalul Judeţean Satu Mare la clinica de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, fiind suspectă de botulism.
Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare transmis luni AGERPRES, pacienta s-a prezentat la urgenţe având simptomele unei intoxicaţii alimentare: mucoase uscate, vedere dublă (diplopie), dificultate la înghiţire (disfagie), căderea pleoapelor (ptoza parpebrală). S-a interpretat cazul ca fiind toxinfecţie alimentară, suspect botulism, administrându-se medicaţie specifică - ser antibotulinic tip AB şi tratament simptomatic.
'S-a demarat ancheta epidemiologică, evidenţiind faptul că bolnava a consumat în ultima perioadă în mod repetat cârnaţi şi şuncă de casă preparate termic. Au fost identificaţi un număr de 11 consumatori, 3 copii cu vârstă cuprinsă între 1,4 şi 16 ani şi 8 adulţi cu vârstă între 20 şi 77 ani, fără manifestări şi simptomatologie clinică', se precizează în comunicat.
Din gospodăria pacientei a fost ridicată o jumătate de kilogram de şuncă de porc cu os pentru investigaţii specifice la laboratorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
La Satu Mare se înregistrează anual unu-două focare de toxiinfecţie alimentară de tip botulism din cauza consumului de produse din carne de porc nepreparate termic - cârnaţi, şuncă de casă -, pregătite în gospodăria proprie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Anchetă la şcoala din Negreşti Oaş, unde 11 copii au ajuns la spital cu toxiinfecţie Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare a demarat o anchetă la Liceul Tehnologic Ioniţă G. Andron din Negreşti Oaş, după ce 11 copii au ajuns la urgenţe cu toxiinfecţie alimentară, a anunţat miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural, inspectorul general Călin Durla.
Braşov: Anchetă la Făgăraş după ce mai mulţi copii şi adulţi au făcut toxiinfecţie alimentară Braşov, 11 mai/Agerpres/- Direcţia Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică DSP Făgăraş au deschis o anchetă, după ce 24 de persoane, din care 21 de copii, au ajuns marţi seara la Spitalul Municipal din Făgăraş cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară...
Satu Mare: Alte 20 de persoane intoxicate la restaurantul care ar fi trebuit să fie închis temporar Peste 20 de persoane au ajuns la Spitalul Judeţean Satu Mare în noaptea de vineri spre sâmbătă cu toxiinfecţie alimentară după ce au participat la un botez la acelaşi restaurant la care în seara precedentă au fost intoxicaţi peste 50 de copii la banchetul de absolvire a clasei a VIII-a.
Satu Mare: Anchetă la Spitalul Judeţean după moartea unei femei care a născut Conducerea Spitalului Judeţean (SJ) Satu Mare a demarat o anchetă în cazul unei femei de 35 de ani care a decedat după ce a născut, prin cezariană, un copil sănătos.
Satu Mare: Doisprezece copii au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară după ce ar fi mâncat lapte şi corn la şcoală Un număr de 12 copii de la Şcoala Generală din localitatea Odoreu au fost transportaţi miercuri la Spitalul Judeţean Satu Mare cu toxiinfecţie alimentară.
Constanţa: Turişti suspectaţi că au toxiinfecţie alimentară, la un hotel din staţiunea Mamaia Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa au demarat, miercuri, o anchetă epidemiologică la un hotel din staţiunea Mamaia, după ce mai mulţi turişti care au mâncat în cadrul unităţii respective au început să prezinte simptome specifice toxiinfecţiei alimentare.