Cele mai citite
 


Oraşul Călimăneşti ar putea rămâne fără clinică
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Râmnicu Vâlcea, 17 iunie /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Vâlcea nu s-a înţeles vineri, la o nouă rundă de negocieri, cu proprietarii imobilului în care funcţionează Clinica de Recuperare Balneară din Călimăneşti cu privire la preţul cu care statul român şi-ar dori să răscumpere clădirea respectivă.

Romulus Bulacu, vicepreşedinte al CJ Vâlcea, a declarat, pentru AGERPRES, că "suma negociată pentru răscumpărarea imobilului în care funcţionează clinica se ridică la valoarea de 7.600.000 lei, o sumă fantastic de mare şi care nu se justifică".

Potrivit vicepreşedintelui CJ, comisia de negociere a propus să se efectueze o expertizare a clădirii respective şi astfel să rezulte valoarea reală a imobilului, plus valoarea lucrărilor care se impun în vederea reabilitării şi dotării acesteia.

"În nici un caz mai mult de 3.000.000 lei nu poate valora, având în vedere starea deplorabilă în care se află", a completat Bulacu.

Clinica de Recuperare Balneară a fost naţionalizată în 1948 de autorităţile comuniste iar după 1989 a fost revendicată de urmaşii fostului proprietar, cărora, în februarie 2008, instanţa le-a dat dreptate. De atunci şi până astăzi, statul român caută soluţii pentru ca atât pacienţii, cât şi cadrele medicale de la Clinica Balneofizioterapeutică să nu rămână pe drumuri. AGERPRES/(Liviu Popescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Parlamentarii vâlceni susţin demersurile CJ pentru răscumpărarea Clinicii de la Călimăneşti - Parlamentarii vâlceni susţin demersurile Consiliului Judeţean pentru alocarea sumei de 900.000 de euro de la Guvern, necesară răscumpărării Clinicii de Balneologie din Călimăneşti.
Vâlcea: Deputatul PNL Cristian Buican propune un parteneriat public-privat pentru salvarea Clinicii de Balneo-Fizioterapie Călimăneşti Deputatul PNL Cristian Buican propune un parteneriat public privat în cazul Clinicii Balneo-fizioterapeutice şi de Recuperare Medicală din Călimăneşti şi Consiliul Judeţean Vâlcea ca singura modalitatea pentru a nu fi închisă.
Clinica de Hematologie şi Transplant a SCJU Târgu Mureş a efectuat în acest an 23 de transplanturi de celule stem Specialiştii Clinicii de Hematologie şi Transplant a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş au anunţat, miercuri, efectuarea a două transplanturi alogene de celule stem hematopoietice, la doi bărbaţi în vârstă de 23, respectiv 34 de ani, astfel că numărul transplanturilor se ridică...
Clinica de Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Judeţean Mureş, dotată cu o moară de os în urma organizării unui eveniment caritabil Clinica de Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş a fost dotată cu o moară de os, un aparat necesar efectuării transplantului de ţesut osos, în urma colectării a 6.400 de euro în cadrul unui concert caritabil organizat de Asociaţia Transilvană pentru Cultură.
Clinica de Oftalmologie a SCJ Mureş, dotări de ultimă generaţie în urma unei investiţii de peste 160.000 lei Managerul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, dr. Ovidiu Butuc, a anunţat marţi că unitatea are în derulare un program de investiţii generos pentru dotarea şi modernizarea clinicilor din subordine, primele aparate de ultimă generaţie în valoare de peste 160.000 lei fiind destinate Clinicii de Oftalmologie...
Clinica de Oftalmologie a Spitalului 'Dr. Carol Davila' a realizat în anul 2013 aproape 80 de transplanturi de cornee Clinica de Oftalmologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central 'Dr. Carol Davila' (SUUMC) a realizat în 2013 un număr de 78 de transplanturi de cornee, informează un comunicat de presă al unităţii medicale remis vineri AGERPRES.