Cele mai citite
 


Călăraşi: Un nou caz de gripă cu virus A/H1N1
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou caz de gripă cu virus A/H1N1 a fost confirmat de Institutul Cantacuzino la un copil de patru ani, din municipiul Călăraşi, a informat luni, printr-un comunicat, Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică (DSP).
Potrivit DSP Călăraşi, copilul a avut debutul simptomatologiei în data de 19 ianuarie: febră, dureri musculare, dureri de cap, tuse, dureri în gât, simptomatologie instalată brusc.
Pe 20 ianuarie el a fost consultat de medicul de familie, care a emis diagnosticul clinic de gripă şi a prelevat probe ce au fost trimise laboratorului naţional de referinţă pentru gripă din Institutul Cantacuzino.
Copilul a fost izolat la domiciliu şi nu a necesitat internare, starea lui generală fiind bună.
Acesta este cel de-al doilea caz confirmat cu gripă A/H1N1 în judeţul Călăraşi în acest sezon. Prima infectare cu acest virus, cea dintâi şi la nivel naţional, a fost depistată tot la un copil, în vârstă de trei ani, din municipiul Călăraşi, cazul fiind anunţat de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, într-o conferinţă de presă susţinută pe 18 noiembrie 2010. Copilul nu a necesitat internare, fiind tratat acasă cu simptomatice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: Patru noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 Călăraşi, 17 ian /Agerpres/ - Patru noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 au fost confirmate în judeţul Călăraşi, a declarat duminică, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Constanţa: Lăuză în stare gravă, suspectată de gripă cu virus A/H1N1 O tânără în vârstă de 27 de ani care a născut în urmă cu trei zile este internată în stare gravă la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa şi este suspectată de gripă cu virus A/H1N1.
Constanţa: A murit lăuza suspectată de gripă cu virus A/H1N1 Tânăra în vârstă de 27 de ani care a născut în urmă cu trei zile şi era în stare gravă, suspectată de gripă cu virus A/H1N1, a murit, vineri, la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa.
Călăraşi: Un nou caz de gripă nouă Un nou caz de gripă cu virus A/H1N1 pandemic s-a confirmat în judeţul Călăraşi, a declarat vineri, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog Camelia Truică.
MS: Patru noi cazuri de gripă A/H1N1 şi un deces, în ultimele 24 de ore Patru noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic şi un deces au fost înregistrate în ultimele 24 ore, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...