Cele mai citite
 


Bacău: Sancţiuni la Spitalul Judeţean de Urgenţe
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şefa Unităţii de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean Bacău, medicul Liliana Petrescu, a fost demisă luni. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea, şi survine după ce, în cursul săptămânii trecute, un alt medic pierduse postul de şef al secţiei de Chirurgie plastică, iar două asistente fuseseră sancţionate cu avertisment.
Oficial, motivul demiterii Lilianei Petrescu îl reprezintă sesizările făcute de pacienţi.
'Nu este admisibil ca un bolnav să aştepte patru-cinci ore până când este văzut de un medic, iar asta tocmai la o secţie destinată urgenţelor medicale. La baza deciziei au stat sesizările trimise de băcăuani', a declarat luni pentru AGERPRES Dragoş Benea, menţionând faptul că 'este pentru prima dată când un preşedinte de CJ ia o asemenea măsură'.
'Dacă mai cunoaşteţi vreun caz, vă rog să mi-l faceţi cunoscut', a spus Benea.
Managerul spitalului, Dan Stoica, a fost luat prin surprindere de anunţul preşedintelui CJ.
'Nu am discutat înainte, dar preşedintele CJ are dreptul să ia decizii administrative, potrivit Legii 95/2006, pe care managerul este obligat să le respecte', a precizat Stoica.
În cazul celorlalte trei cadre medicale, sancţiunile au fost luate de conducerea administrativă a SJU Bacău din cauză că nu au raportat conducerii ori poliţiei tratarea în spital a unei tinere care fusese incendiată de logodnicul său, căruia i s-a mai şi permis să rămână trei zile lângă patul victimei.
O anchetă se anunţă şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bacău.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Simulare a unei intervenţii în caz de cutremur la Spitalul Judeţean de Urgenţe Bacău Un exerciţiu în cursul căruia a fost vizat modul de acţiune în cazul unui cutremur s-a desfăşurat, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Bacău, cu participarea a mai mult de 150 de cadre medicale, dar şi a pacienţilor a căror stare de sănătate le-a permis sa fie prezenţi la această simulare...
Bacău: O echipă a Spitalului Judeţean de Urgenţe a reconstruit mâna unui bărbat care şi-o amputase cu flexul Mâna dreaptă a unui tânăr de 31 de ani care şi-o amputase complet, folosind greşit un flex, a fost reconstituită de o echipă de medici ai Spitalului Judeţean de Urgenţe, operaţia fiind efectuată în premieră în judeţul Bacău.
Brăila: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a avut în 2015 aproximativ 56.000 de intervenţii Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila a intervenit anul trecut în aproximativ 56.000 de urgenţe medicale, după cum a informat luni managerul instituţiei, dr. Viorica Uscatu.
Bacău:Mai sunt internate 18 dintre cele 58 persoane cu toxiinfecţie alimentară după praznicul din comuna Traian Un număr de 18 persoane dintre cele 58 internate în Spitalul Judeţean de Urgenţe Bacău la începutul săptămânii trecute după ce fuseseră diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară se mai află, în prezent, sub tratament în respectiva instituţie medicală.
Bacău: Un bărbat adus în stare gravă la spital pentru că şi-a înghiţi proteza va fi operat de urgenţă Un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost adus joi la Spitalul Judeţean de Urgenţe Bacău cu hemoragie digestivă gravă, după ce îşi înghiţise proteza dentară în urmă cu patru zile.
Bacău : Doi medici acuzaţi pentru luare de mită şi comercializare ilegală de medicamente Două cadre medicale - Costel Sălbatecu, medic în cadrul serviciului de urgenţe şi Elena Muntean, medic pediatru, ambii angajaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţe Bacău, sunt cercetaţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, fiind suspectaţi de luare de mită.