Cele mai citite
 


Gorj: Spitalele din judeţ vor primi aproximativ 25 de milioane lei pentru primul trimestru al anului
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate va repartiza, în aceste zile, spitalelor din judeţ banii aferenţi primelor trei luni ale acestui an, fondurile alocate în acest sens fiind de aproximativ 25 milioane lei.
Potrivit directorului CJAS Gorj, Gheorghe Cocină, din totalul sumei de 24,7 milioane alocate primului trimestru pentru unităţile spitaliceşti din judeţ, circa jumătate vor ajunge la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, acesta fiind şi cel mai mare spital din judeţ. Restul banilor vor fi împărţiţi celorlalte unităţi în funcţie de numărul oamenilor deserviţi şi cheltuieli.
'Am primit bugetul pentru spitale aferent primului trimestru al acestui an, suma totală este de 24,7 milioane lei. Cei mai mulţi bani vor ajunge la Spitalul Judeţean, iar cei mai puţini la unităţile din Bumbeşti-Jiu, Rovinari şi Novaci. Repartizarea banilor se face în funcţie de numărul populaţiei deservite şi cheltuielile unităţii. În această săptămână vom face plăţile, pentru ianuarie urmând să fie distribuiţi circa 7 milioane de lei. La Spitalul Judeţean vor ajunge 3,8 milioane de lei, restul, la celelalte şapte unităţi', a declarat luni, pentru AGERPRES, Gheorghe Cocină.
Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Constantin Pălivan, a declarat, pentru AGERPRES, că pentru lunile ianuarie şi februarie, unitatea a primit câte 4,2 milioane de lei, iar pentru primele 15 zile din luna martie - 900.000 lei. Potrivit acestuia, banii vor ajunge pentru plata, la limită, a salariilor angajaţilor şi cheltuielilor necesare funcţionării unităţii.
'Suma pentru cele trei luni este cam la limită pentru a putea funcţiona şi a acoperi salariile. Mai avem şi datorii de circa trei milioane de lei reprezentând termene depăşite la achitarea unor medicamente şi materiale sanitare, pe care le vom plăti după stabilirea bugetului', a spus Constantin Pălivan.
Şi reprezentanţii celorlalte unităţi spitaliceşti din judeţ s-au declarat nemulţumiţi de sumele pe care urmează să le primească pentru primul trimestru al anului, precizând că au primit mai puţini bani decât necesarul unităţilor, dar că vor încerca să se descurce cu mai puţine fonduri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza unor nereguli Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în urma unor nereguli constatate în unitatea medicală, a declarat, joi, directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.
Gorj: CJAS a repartizat peste 10 milioane de lei spitalelor din judeţ Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a distribuit unităţilor spitaliceşti şi laboratoarelor de analize din judeţ, medicilor de familie şi Serviciului de Ambulanţă aproximativ 12.400.000 lei, bani primiţi la ultima rectificare de buget.
Gorj: CAS a distribuit ultima tranşă de bani pentru finanţarea serviciilor spitaliceşti Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a distribuit unităţilor spitaliceşti din judeţ ultima tranşă de bani din acest an pentru finanţarea tuturor serviciilor de profil, a declarat directorul instituţiei, Daniel Bondoc.
Gorj: Circa 77 000 lei, imputaţi Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu în luna octombrie Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au efectuat pe parcursul lunii octombrie o serie de controale la Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, pentru neregulile depistate fiind imputată suma de 77 000 lei, a declarat, miercuri, preşedintele interimar al instituţiei...
Gorj: Furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS în luna decembrie din cauza neregulilor în activitate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ, în urma controalelor efectuate pe parcursul lunii decembrie, suma de aproximativ 5 200 lei lei pentru servicii raportate eronat, se arată într-o informare postată pe site-ul instituţiei.
Gorj: CJAS a repartizat bugetul pentru primul trimestru unităţilor din judeţ Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a repartizat bugetul pentru primul trimestru al anului către unităţile aflate în relaţie contractuală cu instituţia, cei mai mulţi bani fiind direcţionaţi către spitale, a declarat joi directorul Daniel Bondoc.