Cele mai citite
 


Tulcea: Primul caz de rabie din acest an
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea a înregistrat primul caz de rabie din acest an, în apropiere de localitatea Fântâna Mare.
Directorul DSVSA Tulcea, Marilena Tertiş, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că în zona în care a fost depistat cazul de rabie au fost luate toate măsurile pentru prevenirea apariţiei unor probleme.
'În timpul unei partide de vânătoare, un şacal care prezenta semnele specifice turbării a fost omorât, iar probele ulterioare de laborator au confirmat prezenţa rabiei la acest exemplar', a precizat Tertiş.
Potrivit şefului DSVSA, acesta este primul caz de gen înregistrat în 2011 în judeţul Tulcea, anul trecut fiind identificate şase cazuri de rabie.
'Le recomandăm celor care se întâlnesc cu asemenea situaţii să anunţe urgent organele competente şi, dacă depistează animale moarte în condiţii suspecte, să nu le manipuleze pentru că se expun unui risc foarte mare', a afirmat Marilena Tertiş.
Rabia sau turbarea este o boală infecţioasă acută, determinată de virusul rabic transmis de la animale la om prin muşcătură, evoluţia bolii în cazul oamenilor fiind foarte rapidă şi ducând la deces.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Numărul focarelor de rabie, în creştere Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Tulcea a înregistrat de la începutul acestui an 11 cazuri de rabie, de cel puţin trei ori mai multe decât cel de anul trecut.
Tulcea: Focar de rabie identificat de medicii veterinari tulceni Medicii veterinari tulceni au identificat un caz de rabie la o vulpe care a intrat într-o gospodărie particulară din satul Plopu, comuna Murighiol, acesta fiind primul caz de gen din cursul anului.
Suceava: DSVSA a încheiat campania aeriană de vaccinare antirabică a vulpilor Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a încheiat campania aeriană de vaccinare antirabică a vulpilor din fonduri de vânătoare din judeţ, iar distribuţia manuală a dozelor de imunizare în zonele împădurite limitrofe localităţilor va fi realizată de medicii veterinari...
Tulcea: DSVSA confirmă prezenţa antraxului în Casimcea Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Tulcea a reuşit marţi să izoleze bacilul antrax în analizele de laborator efectuate pe carnea sechestrată la finele săptămânii trecute dintr-o gospodărie privată din comuna Casimcea.
Tulcea: Campanie pentru eradicarea leucozei din Deltă Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Tulcea a demarat o campanie pentru eradicarea focarelor de leucoză enzotică bovină, în contextual în care judeţul se numără printre cele cu cele mai multe focare de leucoză enzotică bovină din ţară.
Gorj: Primul caz de rabie din acest an, confirmat de medicii veterinari la o vulpe ucisă la vânătoare Primul caz de rabie din acest an a fost confirmat de medicii sanitar-veterinari la o vulpe ucisă la o partidă de vânătoare în pădurea din zona localităţii Căpreni, în zonă fiind instituite măsuri de protejare a populaţiei şi a animalelor, a declarat marţi şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru...