Cele mai citite
 


A cincea ediţie a Conferinţei Naţionale de Bioetică, la Sovata
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Târgu Mureş, 17 iunie /Agerpres/ - La Hotel Danubius din Sovata, vineri şi sâmbătă, se desfăşoară cea de-a cincea ediţie a Conferinţei Naţionale de Bioetică, care îşi propune să dezbată variate aspecte ale ştiinţelor vieţii din perspectiva etică.

Potrivit organizatorilor, această nouă conferinţă naţională aduce un suflu nou dezbaterilor prin axarea pe problematica finalului vieţii şi a asistenţei pacienţilor cu HIV/SIDA, iar la dezbateri iau parte inclusiv specialităţile ATI şi Boli Infecţioase.

În cadrul conferinţei de la Sovata urmează să fie lansată şi Societatea Română de Bioetică.

Conferinţa este susţinută de prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România şi de prof. dr. Şerban Marinescu, preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă. La conferinţa de la Sovata ar fi trebuit să participe şi prof. dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti, care însă a fost solicitat să revină în Capitală.

Printre temele dezbătute în cadrul conferinţei se regăsesc:: Decizia de întrerupere a suportului vital, Etica promovării medicamentelor, relaţie industrie-medici, Principiile etice în protejarea populaţiilor vulnerabile, precum şi Dileme etice în îngrijirea pacientului în stadiul terminal. AGERPRES/(Dorina Matiş)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Balneoclimaterica Sovata - profit net în scădere cu peste 18%, la nouă luni Profitul net al societăţii Balneoclimaterica Sovata înregistrat la 30 septembrie 2013 este de 4,981 milioane de lei, în scădere cu 18,26% faţă de cel raportat la aceeaşi dată a anului trecut, de 6,093 milioane de lei, potrivit raportului aferent celui de-al treilea trimestru al exerciţiului financiar...
Mureş: Cea mai performantă proteză de mână, prezentată la Simpozionul Internaţional OrtoProfil de la Sovata Cea mai performantă proteză de mână, proteza mioelectrică multiarticulară, care a fost realizată de specialişti scoţieni, va fi prezentată vineri, în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Simpozionului Internaţional în Domeniul protezării OrtoProfil, ce are loc la Sovata pe parcursul a trei zile.
Mureş: Proiect pentru dezvoltarea personalităţii elevilor cu deficienţe de auz Târgu Mureş, 19 apr /Agerpres/ - Societatea Outward Bound organizează la Sovata, timp de o săptămână, un curs pentru dezvoltarea personalităţii elevilor cu deficienţe de auz prin trăirea succesului, în proiectul 'Suntem capabili de mai mult' din Programul pentru Sănătatea Copiilor.
Ministrul Sănătăţii sugerează UNCJR să apeleze inclusiv la management privat pentru spitalele preluate Târgu Mureş, 5 iun /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, prezent la Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România de la Sovata, le-a spus membrilor UNCJR că pot să angajeze firme private care să asigure managementul spitalelor pe care le vor prelua, a declarat, sâmbătă...
Orice persoană ar trebui să cunoască măsurile de prim- ajutor În perioada 3-4 iunie 2016 medicii de familie din județele AB, BH, BN, CJ, HR, MS, SJ și SM sunt așteptați la simpozionul regional PRACTIC MF, organizat la Hotel Danubius, din Sovata. Ediția 15 va fi coordonată științific de Prof. Univ. Dr. Nicolae Calomfirescu, medic primar urolog.
Mureş: Patru spitale ar putea fi comasate cu unităţi sanitare mai mari Târgu Mureş, 5 ian /Agerpres/ - Spitalele din Sărmaşu de Câmpie, Miercurea Niraj, Sângeorgiu de Pădure şi Gorneşti ar putea fi alipite unor unităţi sanitare mari din Luduş, Sovata şi Târgu Mureş, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita Emoke.