Cele mai citite
 


Cluj: Mitropolitul Bartolomeu Anania revine la Cluj-Napoca, intervenţia pe cord la Viena nefiind posibilă
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cluj-Napoca, intervenţia pe cord la Viena nefiind posibilă
Mitropolitul Clujului Albei, Crişanei şi Maramureşului, ÎPS Bartolomeu Anania, arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului, va fi externat, luni seară, din Clinica Allgemeines Krankenhaus (AKH) din Viena, urmând să revină la Cluj-Napoca, pentru a rămâne sub supraveghere medicală într-o clinică de specialitate din oraş.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Biroul de presă al Mitropoliei Clujului, în urma rezultatelor medicale, specialiştii au constatat că nu este posibilă o intervenţie pe cord, motiv pentru care mitropolitul, aflat într-o stare de sănătate stabilă, va fi internat într-o secţie de terapie intensivă a unei clinici clujene.
'Prin revenirea la Cluj-Napoca se respectă şi dorinţa Înaltpreasfinţiei Sale de a se întoarce acasă', se arată în comunicatul de presă.
Înaltul ierarh a fost transportat la spitalul vienez în data de 14 ianuarie, pentru investigaţii medicale, urmând ca specialiştii austrieci să se pronunţe asupra unei posibile intervenţii chirurgicale minim invazive constând în montarea unei valve aortice.
Anterior deplasării la AKH Viena, mitropolitul Bartolomeu Anania s-a aflat sub supravegherea prof. univ. dr. Mihai Lucan, la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, pentru un tratament, începând cu ultima parte a lunii decembrie.
După cum susţinea prof. univ. dr. Mihai Lucan, pe 15 ianuarie, mitropolitul suferea de mai multe afecţiuni cardio-respiratorii, leziuni coronariene şi valvulare, care au impus transportul său de urgenţă la Viena.
La data respectivă, prof. univ. dr. Mihai Lucan arăta că puseele de edem pulmonar care afectează de mai multă vreme starea sănătăţii mitropolitului au apărut ca urmare a unei stenoze de valvă aortică, accentuate odată cu trecerea timpului.
Medicii specialişti cardiologi de la AKH Viena au ajuns la concluzia, după seria de investigaţii întreprinse, că o intervenţie chirurgicală nu este în măsură să amelioreze major starea de sănătate a înaltului ierarh pe fondul afecţiunilor cardio-respiratorii de care suferă.
Pentru revenirea la Cluj-Napoca a mitropolitului Bartolomeu Anania va fi pus la dispoziţia înaltului ierarh acelaşi tip de avion sanitar cu care s-a realizat transportul în urmă cu zece zile la Viena.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Mitropolitul Bartolomeu Anania va fi supus unei intervenţii minim invazive la clinica din Viena Cluj-Napoca, 16 ian /Agerpres/ - Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, ÎPS Bartolomeu Anania, arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului, va fi supus unei intervenţii chirurgicale minim invazive, constând în montarea unei valve aortice, la Clinica Allgemeines Krankenhaus (AKH)...
Prof. dr. Mihai Lucan: Mitropolitul Bartolomeu Anania nu poate, din păcate, să fie operat Directorul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Mihai Lucan, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că starea de sănătate a Mitropolitului Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, ÎPS Bartolomeu Anania, nu s-a ameliorat în ultimele zece zile, astfel încât...
Prof. dr. Mihai Lucan: Mitropolitul Bartolomeu Anania este supus mai multor investigaţii la Viena Bucureşti, 15 ian /Agerpres/ - Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, Bartolomeu Anania, a ajuns cu bine la Spitalul AKH din Viena, starea lui este stabilă şi este coerent, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, prof. dr. Mihai Lucan de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din...
Mitropolitul Clujului, Bartolomeu Anania, a încetat din viaţă Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, ÎPS Bartolomeu Anania, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului a trecut, luni, la cele veşnice, cu puţin înainte de a împlini vârsta de 90 de ani, ca urmare a unor afecţiuni pulmonare şi cardiace, agravate în ultima lună.
Cluj: Mitropolitul Bartolomeu Anania este transportat la Clinica Akh din Viena Cluj-Napoca, 14 ian /Agerpres/ - Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, Bartolomeu Anania, arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului, este în drum spre Clinica Akh din Viena, a declarat, vineri seară, pentru AGERPRES, directorul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal...
Cluj: Mitropolitul Bartolomeu Anania se află sub supraveghere medicală la Clinica de Chirurgie I Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, ÎPS Bartolomeu Anania, a fost internat la secţia de Terapie Intensivă a Clinicii Chirurgie I, un echipaj SMURD preluând asistenţa medicală imediat după aterizarea avionului sanitar cu care înaltul ierarh a revenit la Cluj-Napoca, marţi dimineaţa...