Cele mai citite
 


Răcirea creierului, în cazul pacienţilor cu atac cerebral, ar putea facilita procesul de însănătoşire
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Răcirea creierului unei persoane care a suferit un atac cerebral ar putea creşte semnificativ şansele acesteia de a se însănătoşi, relatează luni Daily Mail.
Echipa de la Universitatea din Edinburgh a ajuns la aceeaşi concluzie la care au ajuns şi alţi medici din Europa, respectiv că hipotermia ar putea reduce gradul de afectare a creierului, la mii de pacienţi care au suferit un atac cerebral.

Scăderea temperaturii până la 35 de grade Celsius se poate face cu ajutorul injectării intravenoase de fluide reci ca gheaţa, precum şi prin aplicarea de comprese reci.

Se crede că în acest mod se induce o stare de 'hibernare artificială', care încetineşte activitatea corpului şi cantitatea de sânge care ajunge la creier, oferindu-le astfel doctorilor mai mult timp să se ocupe de hemoragiile produse sau de arterele de sânge blocate.

Doctorul Malcolm Macleaod, care se află în fruntea echipe de cercetători din Scoţia, a declarat că 1000 de europeni mor anual din cauza atacului cerebral, în timp ce alţi 2000 supravieţuiesc, însă rămân cu diverse handicapuri.

Ideea de a răci organismul uman pentru a mări şansele de supravieţuire nu este una nouă. Un chirurg din cadrul armatei lui Napoleon a fost primul care a descoperit fenomenul, susţinând că soldaţii răniţi care erau aşezaţi lângă foc mureau, în timp ce aceia lăsaţi în zăpadă supravieţuiau.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetători din Marea Britanie au creat celule cerebrale din piele Mai mulţi cercetători din Marea Britanie au anunţat că au reuşit să creeze ţesut cerebral din piele umană, potrivit ediţiei de duminică a cotidianului britanic The Telegraph.
Cercetători germani şi canadieni au realizat prima hartă a creierului la rezoluţie microscopică O echipă internaţională de cercetători a dezvăluit, joi, primul model tridimensional al creierului uman realizat la rezoluţie microscopică, de 50 de ori mai detaliat decât imaginile obţinute până acum, relatează AFP.
Un flash luminos către creier poate alunga teama Londra, 10 mar /Agerpres/ - Cercetători de la Universitatea Stanford din California /vestul SUA/ au descoperit că, prin stimularea unui circuit al creierului din interiorul structurii materiei cenuşii, se poate contracara sentimentul de teamă, potrivit unui articol publicat în revista Nature, scrie în...
Alergiile au un efect protector împotriva unui tip de cancer cerebral Cu cât o persoană este mai alergică, cu atât este mai mic riscul de a face gliom, tip de tumoare localizată în creier, afirmă o echipă de cercetători americani, citaţi de site-ul passionsante.be.
Cercetători români, implicaţi într-un proiect pentru diagnosticarea maladiei Alzheimer din fazele incipiente Cercetători irlandezi coordonează un proiect internaţional de cercetare, în valoare de 5,4 milioane de euro, pentru diagnosticarea maladiei Alzhemier din fazele incipiente prin nanoscopie, proiect la care participă centre de cercetare din 5 ţări, printre care şi România, conform publicaţiei Irish Times...
Cercetători australieni au descoperit misterul insulinei Cercetători australieni au reuşit să descopere mecanismul de fixare a insulinei pe receptorul său celular, lucru care ar putea constitui un pas imens pentru milioanele de diabetici din lume, relatează AFP.