Cele mai citite
 


Constanţa: DSP a propus ca Spitalul de Recuperare şi Balneologie Eforie Nord să fie administrat de Universitatea Ovidius
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, dr. Constantin Dina, a declarat, luni, că i-a propus ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, ca Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord să fie trecut în administrarea Universităţii Ovidius, şi nu în cea a Institutului Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie Bucureşti, aşa cum prevede un proiect de hotărâre al Ministerului Sănătăţii, dar că nu a primit niciun răspuns.
''Există un proiect de hotărâre de guvern legat de Eforie Nord, privind comasarea spitalului cu Institutul Naţional de Balneologie. Noi am făcut altă propunere. Să-l ia Universitatea Ovidius şi Facultatea de Medicină în administrarea lor şi să aibă grijă de ceea ce înseamnă cheltuielile cu dotările, cu investiţiile în spitalul respectiv. Ei pot să se implice în dotarea cu aparatură de înaltă performanţă, chiar pot s-o facă. (...) N-am primit niciun răspuns nici în legătură cu această propunere'', a afirmat reprezentantul DSP Constanţa, într-o conferinţă de presă, menţionând că nici referitor la propunerea făcută de a nu fi desfiinţat Sanatoriul Mangalia nu a primit răspuns.
Ministerul Sănătăţii intenţionează desfiinţarea Institutului Naţional pentru Medicină Complementară şi Alternativă Bucureşti 'Prof. Dr. Florin Brătilă' Bucureşti şi a Spitalului Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord şi reorganizarea Institutului Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie Bucureşti.
Totodată, se urmăreşte desfiinţarea Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Mangalia şi trecerea lui, ca instituţie fără personalitate juridică, în structura Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol, ceea ce a făcut ca, pe 18 ianuarie, circa 200 de salariaţi ai unităţii medicale să organizeze un miting de protest în centrul municipiului Mangalia.
Conform directoarei sanatoriului, Laura Condur, comasarea celor două unităţi sanitare de la Mangalia şi Techirghiol, aflate la o distanţă de 30 de kilometri una de cealaltă, ''nu ar duce în mod cert la îmbunătăţirea calităţii actului medical ci, dimpotrivă, ar conduce la un management defectuos cu repercursiuni asupra serviciilor medicale furnizate''.
Desfiinţate din punct de vedere juridic, în urma comasării cu unităţi spitaliceşti mai mari în scopul eficientizării actului medical, vor fi şi Spitalul Orăşenesc Cernavodă care va deveni secţie exterioară a Spitalului Municipal Medgidia, Spitalul de Ftiziologie Agigea şi Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud, ambele devenind secţii exterioare ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Consiliul Judeţean a aprobat comasarea Spitalului de Ftiziologie Agigea cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa a decis ca Spitalul de Ftiziologie Agigea să fie comasat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) şi, potrivit managerului SCJU, dr. Dan Capăţână, este singura dintre propunerile Ministerului Sănătăţii cu privire la reorganizarea spitalelor din judeţ care a fost...
Proiecte de reorganizare a sistemului spitalicesc, supuse dezbaterii publice Bucureşti, 7 ian /Agerpres/ - Patru proiecte de hotărâri de Guvern care vizează desfiinţarea şi reorganizarea unor unităţi sanitare se află în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Sănătăţii, www.ms.ro, începând de vineri, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
Constanţa: Spitalul Judeţean, clasificat la nivelul întâi de competenţe Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa este una dintre cele şapte unităţi medicale din ţară care au fost clasificate de Ministerul Sănătăţii la nivelul întâi de competenţe.
Constanţa: Protest al salariaţilor Spitalului Cernavodă pentru ca unitatea medicală să nu fie desfiinţată Constanţa, 8 feb /Agerpres/ - Circa 100 de salariaţi de la Spitalul Orăşenesc Cernavodă au protestat, marţi, în faţa instituţiei, faţă de intenţia guvernanţilor de a desfiinţa unitatea sanitară.
Constanţa: Managerul spitalului judeţean susţine că MS comasează spitalele de pe poziţii de forţă, fără consultarea autorităţilor locale Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, Dan Căpăţână, susţine că Ministerul Sănătăţii (MS) acţionează ''de pe poziţii de forţă'' referitor la intenţia de a comasa unităţi medicale, fără a se consulta cu autorităţile locale care le au în administrare.
Constanţa: Demersuri pentru ca singurul spital din Cernavodă să nu fie desfiinţat Reprezentanţii Primăriei Cernavodă fac demersuri pentru ca singurul spital din oraş să nu fie desfiinţat şi transformat în cămin pentru bătrâni, conform unui proiect de lege iniţiat de Ministerul Sănătăţii, în condiţiile în care unitatea medicală este una modernă şi deserveşte peste 30.000 de locuitori...