Cele mai citite
 


(Corespondenţă) Epidemia de gripă, declarată în încă şase regiuni bulgăreşti
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
: Încă şase regiuni din Bulgaria au declarat, luni, epidemie de gripă, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Regiunile Burgas, Vraţa, Şumen, Blagoevgrad, Veliko Târnovo şi Kiustendil s-au alăturat în acest fel capitalei Sofia, unde epidemia a fost declarată încă de sâmbăta trecută, când numărul persoanelor bolnave de gripă depăşise rata de 155 la 10.000 de locuitori.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, existenţa virusului A(H1N1) a fost confirmată la 30 în sută din cazurile de gripă.

Ministerul susţine că situaţia este normală pentru această perioadă a anului şi că vârful epidemiei nu a fost atins încă, acest lucru fiind aşteptat în următoarele săptămâni.

Persoane de toate categoriile de vârstă au fost infectate, cel mai mare număr fiind înregistrat la copiii de vârstă medie. Cetăţenii regiunilor afectate au fost sfătuiţi să nu participe la evenimente publice pentru a evita contactul cu persoane bolnave şi să menţină un nivel corespunzător de igienă personală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa: Gripa A(H1N1) a coborât sub pragul epidemic Epidemia de gripă A(H1N1) s-a încheiat în Franţa metropolitană, unde numărul bolnavilor care s-au prezentat la medic cu febră de peste 39 de grade a trecut de două săptămâni sub pragul epidemic, a anunţat miercuri Institutul naţional pentru sănătate şi cercetare medicală /Inserm/, transmite AFP.
Crucea Roşie Română oferă sprijin MS în contextul gripei cu virus A H1N1 Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Federaţia Internaţională a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii a activat deja, la nivel global, planul de acţiune în caz de pandemie.
VIRUSUL ZIKA Brazilia este afectată nu numai de Zika, ci şi de gripa aviară Pe lângă virusul Zika, brazilienii se confruntă şi cu o epidemie de gripă aviară cu o mortalitate mai mare decât cea din 2015, cu patru luni înainte de Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, informează agenţia France Presse.
Ministerul Sănătăţii: Nu se înregistrează o epidemie de gripă în România Ministerul sănătăţii informează într-un comunicat de presă remis presei luni că până în prezent în România nu se înregistrează o epidemie de gripă.
Ministerul Sănătăţii: Pacientul transferat pe 27 august la un spital din Sofia a decedat în data de 12 septembrie Ministerul Sănătăţii informează că pacientul transferat în data de 27 august la un spital din Sofia, Bulgaria, a decedat în data de 12 septembrie. Secţia consulară de la Sofia a informat familia, iar Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea Ministerul Sănătăţii, a asigurat repatrierea trupului ...
(Corespondenţă) R.Moldova: Numărul bolnavilor de gripa A (H1N1), în creştere Numărul bolnavilor de gripă sezonieră cu virusul A (H1N1) este în creştere, dar situaţia este sub control. Ministerul Sănătăţii dă asigurări că Republica Moldova nu este ameninţată de o epidemie, scrie marţi Jurnal de Chişinău.