Cele mai citite
 


Vaslui: Patru spitale din judeţ au pierdut procesele intentate de salariaţi
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patru din cele şapte unităţi spitaliceşti din judeţul Vaslui au pierdut procesul intentat de cei aproape 1.400 de salariaţi, nemulţumiţi de decizia de diminuare a salariilor cu 25%.
Potrivit sindicatului Sanitas Vaslui, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, Spitalul Municipal 'Elena Beldiman' din Bârlad, Spitalul Municipal din Huşi şi Spitalul Orăşenesc din Negreşti sunt unităţile care au pierdut în instanţă procesele.
Sanitas Vaslui a acţionat în instanţă atât spitalele, cât şi Ministerul Sănătăţii, pentru nerespectarea contractului individual de muncă, Tribunalul Vaslui dându-le câştig de cauză salariaţilor şi obligând totodată conducerile spitalelor la plata sumelor reţinute din drepturile salariale cuvenite pentru lunile iulie - decembrie 2010.
'Suntem prima organizaţie Sanitas din ţară care a iniţiat şi a câştigat procesul. E doar o primă bătălie câştigată, însă suntem conştienţi că drumul este destul de lung până la victoria finală. Am demonstrat că rolul sindicatului este acela de a apăra drepturile şi de a promova interesele membrilor, nu de a oferi doar bomboane de Crăciun', a declarat, luni, pentru AGERPRES, Daniela Clătinici, liderul Sindicatului Sanitas Vaslui.
Pentru Spitalul de copii Bârlad şi Spitalul Tutova, Tribunalul a respins acţiunea celor peste 100 de membri de sindicat, urmând ca aceştia să facă recurs la Curtea de Apel Iaşi.
Pe rolul instanţei de judecată se mai află şi acţiunile sindicaliştilor de la Direcţia de Sănătate Publică Vaslui şi de la câteva primării din judeţ, dosare în care nu s-a dat până acum niciun verdict.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Aproximativ 1.800 de angajaţi din spitale au dat în judecată Ministerul Sănătăţii Reprezentanţii Sindicatului Sanitas din judeţul Vaslui au anunţat joi că aproximativ 1.800 de salariaţi din cele şapte spitale vasluiene au dat în judecată Ministerul Sănătăţii, nemulţumiţi de reducerile salariale cu 25 de procente.
Vaslui: Peste 300 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă au întrerupt lucrul timp de două ore Peste 300 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au protestat, miercuri faţă de problemele salariale din sistemul sanitar şi de volumul foarte mare de muncă, oprind activitatea timp de două ore.
Vaslui: Spitalele şi şcolile au fost date în judecată de angajaţii nemulţumiţi de diminuarea veniturilor Vaslui, 17 nov /Agerpres/ - Cele şapte spitale din judeţul Vaslui au fost acţionate în instanţă de aproape 1.800 de salariaţi, nemulţumiţi de decizia de diminuare a salariilor cu 25 la sută.
Vaslui: Spitalele şi şcolile au fost date în judecată de angajaţii nemulţumiţi de diminuarea veniturilor Vaslui, 17 nov /Agerpres/ - Cele şapte spitale din judeţul Vaslui au fost acţionate în instanţă de aproape 1.800 de salariaţi, nemulţumiţi de decizia de diminuare a salariilor cu 25 la sută.
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul de Urgenţă Bârlad în cazul uni copil căruia i s-ar fi refuzat internarea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, luni, o anchetă la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad după ce părinţii unei fetiţe în vârstă de cinci ani au acuzat faptul că acesteia i s-a refuzat internarea de două ori, starea micuţei agravându-se.
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă a rămas fără aer condiţionat Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a rămas fără aer condiţionat după ce instalaţia a cedat, la mai puţin de doi ani de când unitatea medicală a fost modernizată şi consolidată în cadrului unui proiect european în valoare de aproximativ 14 milioane de euro.