Cele mai citite
 


Traian Băsescu: Unirea de la 1859, moment fundamental în istoria românilor
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu a cerut tuturor românilor, luni, la Iaşi (nord-est de Bucureşti), cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române, să continue modernizarea ţării, declarând, în Piaţa Unirii, că 'modernizarea statului român este o necesitate a viitorului acestei ţări'.
'Aş spune că ultimii ani reprezintă o perioadă în care toţi ar trebui să înţelegem că modernizarea statului român nu este o himeră, nu este o lozincă, nu este o dorinţă a cuiva, ci o necesitate a românilor, o necesitate a viitorului acestei ţări. Avem nevoie şi vă spun astăzi, la moment de sărbătoare, să aveţi tăria să continuăm reforma în sănătate, să implementăm reforma în educaţie, să facem reforma în justiţie, să modernizăm agricultură. Altfel spus, să ne modernizăm ţara şi, o dată cu ţara, să ne modernizăm pe noi', a afirmat şeful statului.
În discursul său, Traian Băsescu a subliniat importanţa Unirii de la 1859, despre care a spus că 'nu s-a realizat nici în birouri, nici măcar într-un oraş'.
'Marea Unirea s-a realizat cu sacrificiul generaţiei tinere, care a pus ţara mai presus de viaţă, o generaţie care s-a sacrificat, care a ştiut să fie unită, care a ştiut să fie puternică şi să realizeze România Mare. Dacă istoria ne-a hărăzit aceste momente fundamentale, sunt perioade poate la fel de importante, pe care trebuie să le trecem cu bine', a mai precizat Băsescu.
Discursul preşedintelui Traian Băsescu a fost marcat de huiduieli din partea oamenilor prezenţi în Piaţa Unirii. Huiduielile au continuat şi pe parcursul ceremoniei depunerii coroanelor de flori, dar şi în timpul intonării Imnului de Stat al României.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu Bucureşti, 4 nov /Agerpres/ - România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori...
Băsescu anunţă vizita în primăvară a reprezentanţilor unor companii din Peru, pe tema cooperării economice româno-peruane Preşedintele Traian Băsescu anunţă efectuarea unei vizite la Bucureşti, în această primăvară, a unei delegaţii alcătuite din reprezentanţi ai unor companii din Peru, punctând că pentru colaborarea economică româno-peruană este nevoie şi de un acord-cadru de cooperare între Eximbank şi Banca Naţională...
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori, a declarat, joi, preşedintele...
Traian Băsescu despre justiţie: Aici, probabil că avem şi noi o pasiune să ne autoflagelăm Preşedintele Traian Băsescu susţine că nu poate fi conceput un stat modern fără o justiţie eficientă şi că în ceea ce priveşte acest domeniu, avem şi 'o pasiune să ne autoflagelăm'.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
T. Băsescu: România oferă servicii de proastă calitate, dar promovarea noii legislaţii a avut o opoziţie extraordinară Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, marţi, că România le oferă cetăţenilor săi servicii de proastă calitate în ceea ce priveşte sistemul de sănătate şi de educaţie, dar, cu toate acestea, soluţiile Guvernului român nu au fost susţinute în mass-media.