Cele mai citite
 


Al doilea caz de gripă nouă confirmat în ultimele ore
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Bucureşti, 17 iunie /Agerpres/ - Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino" a mai confirmat un caz de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1, anunţă Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat remis presei sâmbătă.

Este vorba tot despre un caz de import, o fetiţă sosită împreună cu străbunica sa de pe continentul nord-american în data de 11 iunie, pe aeroportul din Timişoara.

În prezent, copilul este internat, împreună cu străbunica, în secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Timişoara, unde primeşte tratament cu antivirale şi este supravegheată medical.

Străbunica fetiţei a fost internată doar ca însoţitoare, ea neprezentând deocamdată niciun simptom de boală, se mai menţionează în comunicat.

Împreună cu epidemiologii de la Institutul de Sănătate Publică Timiş, s-a început ancheta epidemiologică, informează MS.

Acesta este al doilea caz de gripă nouă confirmat în cursul zilei de sâmbătă.

În primul caz a fost vorba de o femeie de 34 de ani, soţia ultimului pacient internat la Institutul Naţional de Boli Transmisibile "Matei Balş", care a fost depistată pozitiv în urma testelor de laborator. Ea sosise împreună cu soţul ei din Canada în data de 10 iunie, dar boala s-a manifestat cu o zi mai târziu.

Pacienţii internaţi la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" înregistrează o evoluţie favorabilă şi primesc în continuare tratament de specialitate.

Pe teritoriul României au fost înregistrate 14 cazuri de îmbolnăvire cu noua gripă. Dintre acestea, nouă persoane au fost deja externate, fiind vindecate.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat că pandemia de gripă anunţată de OMS are un nivel moderat. El a susţinut că în România viaţa trebuie să decurgă absolut normal şi populaţia nu trebuie să fie afectată. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Un nou caz de gripă cu virusul A/ H1N1 Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Încă un caz de gripă A/ H1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează vineri un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Copil de nouă ani, infectat cu virusul AH1N1 Ploieşti, 30 iunie /Agerpres/ - Un copil de nouă ani, din Ploieşti, venit la sfârşitul săptămânii trecute din Canada, a fost diagnosticat, miercuri, cu virusul AH1N1, acesta fiind primul caz din Prahova.
Apel la acţiune comună împotriva pandemiei de gripă Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ – Compania Sanofi Aventis a donat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) 100 de milioane de doze de vaccin antigripal, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să poată face faţă pandemiei de gripă, a declarat Christopher A. Viehbacher, director executiv al Sanofi Aventis...
Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis, joi, AGERPRES.