Cele mai citite
 


Prof. dr. Mihai Lucan: Mitropolitul Bartolomeu Anania nu poate, din păcate, să fie operat
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Mihai Lucan, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că starea de sănătate a Mitropolitului Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, ÎPS Bartolomeu Anania, nu s-a ameliorat în ultimele zece zile, astfel încât medicii Clinicii Allgemeines Krankenhaus (AKH) din Viena să poată proceda la o intervenţie chirurgicală de montare a unei valve aortice.
'Din păcate, intervenţia chirurgicală nu poate fi realizată, deşi am sperat cu toţii că poate fi făcut acest lucru. Atât vârsta, cât şi afecţiunile pulmonară şi cardiacă, agravate, în ani, fac ca o operaţie, chiar şi în condiţii tehnice ultramoderne, minim invazive, să nu îi amelioreze starea, în acest moment', a arătat prof. dr. Mihai Lucan.
Mitropolitul Bartolomeu Anania va fi externat, luni seară, din clinica vieneză, un avion sanitar urmând să îi asigure transportul la Cluj-Napoca, unde înaltul ierarh va rămâne sub supraveghere medicală într-o unitate sanitară de specialitate.
Potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES, de Biroul de presă al Mitropoliei Clujului, ÎPS Bartolomeu Anania se află, în acest moment, într-o stare de sănătate stabilă, iar 'prin revenirea la Cluj-Napoca se respectă şi dorinţa Înaltpreasfinţiei Sale de a se întoarce acasă'.
Înaltul ierarh a fost transportat la spitalul vienez pe 14 ianuarie, pentru investigaţii medicale, urmând ca specialiştii austrieci să se pronunţe asupra unei posibile intervenţii chirurgicale minim invazive constând în montarea unei valve aortice.
În urma acestor investigaţii, medicii clinicii vieneze au ajuns la concluzia că operaţia preconizată nu este în măsură să aducă beneficii stării de sănătate a mitropolitului, pe fondul afecţiunilor cardio-respiratorii de care suferă.
Notare
Comentarii
de CARMEN PETRESCU
La mulţi ani, domnule Profesor Dr.Lucan Mihai! Sănătate şi succes ! Mă bucur de ceea ce aflu de la TV, că munca dv a dat rezultate. V-am cunoscut cu ani în urmă la Spitalul Fundeni.(secretariat direcţie)Când eram tristă zâmbetul dv. îmi dădea speranţă şi încredere
Cu drag, Carmen Petrescu

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Mitropolitul Bartolomeu Anania va fi supus unei intervenţii minim invazive la clinica din Viena Cluj-Napoca, 16 ian /Agerpres/ - Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, ÎPS Bartolomeu Anania, arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului, va fi supus unei intervenţii chirurgicale minim invazive, constând în montarea unei valve aortice, la Clinica Allgemeines Krankenhaus (AKH)...
Cluj: Mitropolitul Bartolomeu Anania este transportat la Clinica Akh din Viena Cluj-Napoca, 14 ian /Agerpres/ - Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, Bartolomeu Anania, arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului, este în drum spre Clinica Akh din Viena, a declarat, vineri seară, pentru AGERPRES, directorul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal...
Prof. dr. Mihai Lucan: Mitropolitul Bartolomeu Anania este supus mai multor investigaţii la Viena Bucureşti, 15 ian /Agerpres/ - Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, Bartolomeu Anania, a ajuns cu bine la Spitalul AKH din Viena, starea lui este stabilă şi este coerent, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, prof. dr. Mihai Lucan de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din...
Cluj: Intervenţie chirurgicală pentru extirparea unei tumori gigant O echipă de medici de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj au realizat, joi, o intervenţie chirurgicală de extirpare a unei tumori gigant, pentru care a fost necesară scoaterea organelor pelviene ale pacientului, un bărbat de 58 de ani.
Cluj: Alexandru Arşinel va fi consultat de medici austrieci şi italieni Şeful Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca, Mihai Lucan, a spus, luni, că actorul Alexandru Arşinel va fi consultat şi de medici din Italia şi Austria.