Cele mai citite
 


Harghita: Proasta salarizare, invocată de medici pentru refuzul de a lucra în centrele de permanenţă
miercuri, 26 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Niciun centru de permanenţă nu funcţionează în judeţul Harghita, ideea fiind privită de medicii de familie cu reticenţă, din cauza proastei salarizări şi a birocraţiei din sistem.
Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Bokor Marton, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că au existat astfel de centre la Bălan, Corund sau Vlăhiţa, dar ele şi-au suspendat activitatea şi urmau să se reorganizeze, potrivit legii.
Dr. Bokor spune că noile prevederi legale au fost mai puţin favorabile pentru medici, care au manifestat rezistenţă atunci când s-a decis reînfiinţarea lor.
Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului au fost organizate şase centre de permanenţă, dar care nu au început să funcţioneze atât din cauza reticenţei manifestate de medici, cât şi din cauza lipsei finanţării sau a superbirocratizării.
Directorul adjunct al DSP Harghita a subliniat că a propus Ministerului Sănătăţii ca medicii de familie care lucrează în centrele de permanenţă să fie plătiţi la acelaşi nivel cu medicii de gardă din spitale, aceasta fiind o soluţie pentru a-i determina să se implice în acest proiect.
''Mi se pare justificată plata lor la fel ca medicii de gardă din spitale. Cred că trebuie eliminată discriminarea la salarizarea medicilor de familie faţă de alte specializări. Acestea sunt nişte reflexe comuniste, în celelalte ţări baza medicinii este susţinută de medicii de familie'', a spus dr. Bokor.
El a mai adăugat că înfiinţarea centrelor de permanenţă ar asigura continuitatea asistenţei medicale atât în mediul rural, cât şi în cel urban, unităţile de primiri urgenţe nu ar mai fi luate cu asalt, nu s-ar mai face internări pentru cazuri care nu sunt de urgenţă, iar Ambulanţa nu ar mai fi solicitată inutil.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Proasta salarizare, invocată de medici pentru refuzul de a lucra în centrele de permanenţă Niciun centru de permanenţă nu funcţionează în judeţul Harghita, ideea fiind privită de medicii de familie cu reticenţă, din cauza proastei salarizări şi a birocraţiei din sistem.
Harghita: Centru medical de permanenţă, inaugurat la Miercurea Ciuc Un centru medical de permanenţă a fost inaugurat, marţi, la Miercurea Ciuc, urmând să asigure o parte a asistenţei medicale de urgenţă, astfel încât Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc să nu mai fie luată cu asalt de pacienţi.
Harghita: Primul centru de permanenţă din judeţ va începe să funcţioneze în această lună Primul centru medical de permanenţă din Harghita va începe să funcţioneze în această lună, iar alte trei urmează să îşi primească pacienţii anul viitor.
Spitalele şi Ambulanţa, avertizate de DSP să asigure medicamente şi linii de gardă în perioada de caniculă Spitalele şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava trebuie să asigure medicamente, materiale sanitare şi linii de gardă cu personal medical în sezonul estival, conform unei recomandări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a declarat, pentru AGERPRES, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al...
Vaslui: Bolnavii din Huşi, trimişi la medicii de familie şi la centrele de permanenţă fiindcă în spital nu sunt urgentişti Bolnavii din municipiul Huşi sunt sfătuiţi de de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui să meargă la policlinica spitalului sau la medicii de familie, având în vedere că, din cauza lipsei medicilor urgentişti, Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal 'D. Castroian'...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.