Cele mai citite
 


Costurile pentru tratarea bolilor cardiovasculare se vor tripla în SUA până în 2030
luni, 24 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Washington, 24 ian /Agerpres/ - Costul tratamentelor pentru bolile cardiovasculare din SUA se va tripla până în 2030 din cauza îmbătrânirii populaţiei, potrivit proiecţiilor American Heart Association, publicate luni şi citate de AFP.
'În cazul în care capacitatea noastră de a preveni şi trata bolile cardiovasculare rămâne neschimbată, costurile se vor tripla în 20 de ani sub efectul simplu al modificărilor demografice', a explicat doctorul Paul Heidenreich, preşedinte al grupului de experţi al organizaţiei nonprofit American Heart Association /AHA/, care a realizat raportul. Documentul a fost publicat în Circulation, jurnalul AHA.

'Aceste proiecţii nu iau în calcul faptul că noile descoperiri medicale ar putea contribui la reducerea incidenţei maladiilor cardiovasculare', a subliniat medicul.

Grupul de experţi al AHA a estimat costurile viitoarelor tratamente cardiovasculare pornind de la frecvenţa actuală a acestor boli şi de la statisticile Biroului federal de recensământ. Metodele de proiecţie folosite le-au permis cercetătorilor să nu îi contabilizeze de mai multe ori pe bolnavii care suferă de multiple probleme cardiovasculare.

Experţii au insistat asupra necesităţii de a pune în aplicare strategii eficiente de prevenţie pentru a limita povara crescândă a acestor maladii, ce reprezintă prima cauză de mortalitate din SUA şi care însumează 17 la sută din cheltuielile pentru sănătate ale ţării.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Costurile pentru tratarea bolilor cardiovasculare se vor tripla în SUA până în 2030 Washington, 24 ian /Agerpres/ - Costul tratamentelor pentru bolile cardiovasculare din SUA se va tripla până în 2030 din cauza îmbătrânirii populaţiei, potrivit proiecţiilor American Heart Association, publicate luni şi citate de AFP.
Bolnavii de aritmie au o nouă alternativă de tratament în România: ablaţia epicardică spitalul Monza din Capitală, centru specializat în chirurgie cardiovasculară, a anunţat o nouă intervenţie realizată în premieră pentru România: ablaţia epicardică în cazul bolnavilor de aritmie ventriculară, procedură efectuată de dr. Radu Vătăşescu, medic specialist cardiologie-aritmologie, informează...
Experţi americani recomandă aspirina pentru prevenirea infarctului şi a cancerului Un grup de experţi independenţi consultaţi de guvernul federal din SUA (United States Preventive Services Task Force, USPSTF) a recomandat luni administrarea în mod regulat de aspirină în doză scăzută pentru a reduce riscul de infarct miocardic, de accident vascular cerebral şi de cancer colorectal,...
Comunicat de presă - Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) A- XI-a ediţie a şcolii Internaţionale de Vară de Neurologie
SUA: Omuciderile, în recul pentru prima dată din 1965 Numărul deceselor prin omucidere a scăzut în 2010 pentru prima dată din 1965 în SUA, unde bolile cardiovasculare şi cancerul rămân primele două cauze ale mortalităţii, relevă ultimele date statistice făcute publice miercuri, transmit AFP şi AP.
IQ-ul scăzut - al doilea indicator privind bolile cardiovasculare Nivelul de inteligenţă este al doilea indicator, după fumat, pentru prezicerea afecţiunilor inimii, au anunţat miercuri cercetători britanici, sugerând organizarea unor campanii publice de sănătate destinate cu precădere persoanelor cu un IQ scăzut.