Cele mai citite
 


Vicepreşedinta Colegiului Farmaciştilor, Clara Popescu: Datoriile la farmacii nu s-au plătit din martie 2010
miercuri, 26 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedinta Colegiului Farmaciştilor din România, Clara Popescu, a declarat marţi pentru AGERPRES că datoriile către farmacii nu s-au plătit de la începutul lunii martie a anului trecut.
Potrivit Clarei Popescu, farmaciile mai fac faţă atâta vreme cât distribuitorii îşi onorează comenzile către ele.
'Este la fel de rău şi dacă farmaciile îşi opresc activitatea şi nu eliberează reţete pentru că atunci nu îşi vor primi banii de la CNAS şi este la fel de rău dacă intră în faliment şi insolvenţă', a afirmat vicepreşedinta Colegiului Farmaciştilor.
Ea a adăugat că în prezent 600 de farmacii sunt în insolvenţă, potrivit datelor de la instanţele de judecată, dar cifra este mult mai mare, întrucât nu mulţi au dorit să facă acest lucru, sperând că problema se va rezolva.
Clara Popescu a spus că, din păcate, situaţia nu se va rezolva pentru că nu sunt bani.
'Noi am făcut demersuri către diferite autorităţi pentru a se rezolva această situaţie iar dacă lucrurile continuă ne vom adresa Comisiei Europene şi Fondului Monetar Internaţional. Ştiu sigur că nu mai sunt bani. Corect ar fi ca reprezentanţii CNAS să iasă şi să spună care este situaţia', a apreciat ea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS: Peste 3.000.000 de reţete electronice în patru luni Numărul reţetelor electronice a depăşit în patru luni pragul de 3.000.000, de la 1 iulie aproximativ 75.000 de reţete fiind prescrise zilnic cu ajutorul acestui sistem, potrivit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Studiu privind farmaciile online Un procent de 94% dintre cei care îşi desfăşoară activitatea în farmacii folosesc Internetul, iar dintre aceştia 71% sunt online zilnic, relevă un studiu efectuat de GfK Healthcare România.
Mureş: Colegiul Farmaciştilor a dat în judecată CAS pentru o datorie de 800.000 lei din 2010 Preşedintele Colegiului Farmaciştilor Mureş, Iustina Vas, a declarat vineri că a depus o plângere la instanţa de judecată împotriva Casei de Asigurări de Sănătate Mureş, pentru neplata datoriilor în valoare totală de 800.000 lei, către farmaciile care au eliberat medicamente compensate pentru pensionarii...
ADMR:România nu are niciun act legislativ care să prevadă termenele de plată oficiale pentru medicamentele compensate România nu are niciun act legislativ care să prevadă termenele de plată oficiale pentru medicamentele compensate nici pentru farmacii şi nici pentru spital, de aceea autorităţile îşi permit să plătească atunci când vor, a declarat, miercuri, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente din...
Aproape 50% dintre farmacii riscă să intre în faliment Datoriile către farmacii sunt de aproximativ 1.500 milioane de lei, a declarat, joi, pentru AGERPRES prof. farm. Dumitru Lupuliasa, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din România (CFR), cu prilejul Forumului Pfarma. El a precizat că aceste datorii sunt acumulate din luna februarie.
CNAS a făcut demersurile necesare punerii în executare a sentinţei privind cei 7 pacienţi bolnavi de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a întreprins demersurile necesare pentru punerea în executare a sentinţei pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti cu privire la acordarea celor şapte pacienţi bolnavi de cancer a unor tratamente în regim de compensare 100% care nu sunt cuprinse în lista de medicamente...