Cele mai citite
 


Maramureş: 12 tineri cu dizabilităţi neuro-motorii salvaţi după ce s-a declanşat un incendiu
miercuri, 26 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O casă de tip familial din localitatea Băiţa a fost distrusă în urma unui incendiu puternic, declanşat, marţi, din cauze necunoscute. Asistenţii sociali au reuşit în ultimul moment să îi evacueze pe cei 12 copii cu dizabilităţi neuro-motorii şi psihice, înainte ca flăcările să distrugă clădirea.
Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş, Nicolae Boitor, a declarat că şase dintre tinerii cu dizabilităţi urmează să fie transportaţi la un centru similar din municipiul Sighetu Marmaţiei, iar alţi şase vor fi cazaţi la o casă de tip familial din municipiul Baia Mare.
Tinerii au fost transportaţi până la mutare în casele din apropierea fostului centru distrus de incendiu, iar oamenii încearcă să îi calmeze. Tinerii sunt agitaţi şi speriaţi, deoarece flăcările le-au distrus cărucioarele cu care se deplasau şi rezerva de medicamente.
Pompierii militari aflaţi la locul incendiului spus că flăcările au izbucnit cel mai probabil de la coşul de fum şi s-a extins spre acoperişul din lemn al clădirii.
Potrivit autorităţilor locale, starea celor 12 tineri, şase fete şi şase băieţi, este stabilă, iar în cel mai scurt timp aceştia vor ajunge în alte centre de tip familial pentru a primi îngrijirile medicale necesare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Centru social pentru persoanele cu dizabilităţi, dat în folosinţă Primăria municipiului Baia Mare a inaugurat, marţi, noul centru multifuncţional pentru persoanele cu dizabilităţi, investiţie în valoarea de 2,5 milioane lei, realizată printr-o finanţare europeană.
Maramureş: Adolescentă lovită peste faţă de un educator în timpul cursului de educaţie sexuală Baia Mare, 7 apr /Agerpres / - O adolescentă în vârstă de 15 ani din cadrul Casei Familiale Ştefan cel Mare din municipiul Sighetu Marmaţiei a fost lovită peste faţă de unul dintre educatori în timpul orei de educaţie sexuală. În urma incidentului, tânăra a necesitat internarea în spital pentru patru...
Maramureş: Ziua Paralizei Cerebrale marcată printr-o fundă verde reprezentând forma unui corp uman Câteva sute de persoane, majoritatea elevi, s-au aflat, miercuri, în Piaţa Millenium (fostul Centru Vechi) din municipiul Baia Mare pentru a realiza o fundă verde reprezentând forma unui corp uman, marcând astfel Ziua Paraliziei Cerebrale.
CRJ: 5.000 de persoane instituţionalizate cu dizabilităţi mintale au murit, în ultimii 5 ani, în condiţii necunoscute Reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, ai Centrului de Investigaţii Media, Centrului de Resurse Juridice (CRJ) şi ai Guvernului au participat miercuri, la Braşov, la o dezbatere privind rezultatele monitorizărilor independente şi ale investigaţiilor j...
Mehedinţi: Proiect de modernizare a infrastructurii sociale destinate copiilor cu dizabilităţi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi a demarat proiectul 'Construire şi dotare Centru de zi pentru copilul cu autism - P+E, reabilitare şi modernizare Centru de plasament pentru copilul cu dizabilităţi, Drobeta-Turnu-Severin', a declarat marţi, pentru AGERPRES...
Maramureş: Trei copii care trăiu într-o creşă abandonată, descoperiţi de autorităţi Trei copii cu vârsta cuprinsă între unu şi trei ani, care locuiau într-o creşă dezafectată din Baia Mare, au fost ridicaţi, miercuri, de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş (DGASPC) la sesizarea locatarilor din blocurile învecinate imobilului abandonat...