Cele mai citite
 


Cluj: Mitropolitul Bartolomeu Anania se află sub supraveghere medicală la Clinica de Chirurgie I
miercuri, 26 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, ÎPS Bartolomeu Anania, a fost internat la secţia de Terapie Intensivă a Clinicii Chirurgie I, un echipaj SMURD preluând asistenţa medicală imediat după aterizarea avionului sanitar cu care înaltul ierarh a revenit la Cluj-Napoca, marţi dimineaţa, de la Clinica Allgemeines Krankenhaus (AKH) din Viena.
Mitropolitul a fost aşteptat la aeroport de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului şi Clujului, PS Vasile Someşanul, alături de zece preoţi.
Episcopul vicar Vasile Someşanul a declarat că în toate lăcaşele de cult sunt oficiate slujbe pentru sănătatea mitropolitului 'care se află într-o stare critică, pe durata transportului de la AKH Viena fiind conectat la aparate', intervenţia chirurgicală de montare a unei valve aortice, preconizate să se efectueze de către medicii austrieci, nefiind posibilă ca urmare a pneumoniei care a alterat starea sănătăţii înaltului ierarh.
Mitropolitul Bartolomeu Anania a fost transportat la spitalul vienez pe 14 ianuarie, pentru investigaţii medicale, urmând ca specialiştii austrieci să se pronunţe asupra unei posibile intervenţii chirurgicale.
În urma acestor investigaţii, medicii clinicii vieneze au ajuns la concluzia că operaţia preconizată nu este în măsură să amelioreze starea de sănătate a mitropolitului, pe fondul afecţiunilor cardio-respiratorii grave de care suferă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mitropolitul Clujului, Bartolomeu Anania, a încetat din viaţă Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, ÎPS Bartolomeu Anania, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului a trecut, luni, la cele veşnice, cu puţin înainte de a împlini vârsta de 90 de ani, ca urmare a unor afecţiuni pulmonare şi cardiace, agravate în ultima lună.
Cluj: Starea sănătăţii mitropolitului Bartolomeu Anania este staţionară, cu uşoare ameliorări Cluj-Napoca, 25 ian /Agerpres/ - Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, ÎPS Bartolomeu Anania, este stabil cardiac în prezent, intubat respirator, cu un suport de sedative, nu mai are temperatură, iar probele inflamatorii sunt în scădere, informează, marţi, Biroul de Presă al Arhiepiscopiei...
Cluj: Peste 1500 de spectatori au avut nevoie de îngrijiri medicale la Untold În cele patru zile ale Untold, peste 1500 de persoane, dintre cele care au participat la evenimentele şi concertele festivalului, au beneficiat de îngrijiri medicale oferite de specialiştii echipajelor puse la dispoziţie de ISU Cluj.
Declaraţie politică - deputat Nuţu Fonta (UNPR Maramureş) Argumente solide pentru prezenţa unui elicopter SMURD pe Aeroportul Internaţional Baia Mare
Galaţi: Intervenţiile SMURD au crescut cu peste 43% în 2014 Numărul intervenţiilor pentru asistenţă medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat acordat de SMURD Galaţi a crescut în 2014 cu peste 43% faţă de 2013, se arată în bilanţul pe anul trecut al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).